Apžvalga: Trinidadas ir Tobagas – Paragvajus

Paragvajaus bei Trinidado ir Tobago mače dėl pergalės turnyrine prasme sieks kovoti tik mažoji Karibų jūros salos rinktinė – paragvajiečiai jau prarado visas viltis patekti į aštunfinalį, todėl šios rungtynės ambicingiems pietų amerikiečiams – tik garbės reikalas.

Paragvajus – Trinidadas ir Tobagas

Laikas: 22:00 (Lietuvos laiku), 23:55 vaizdo įrašas per LTV

Vieta: Fritzo Walterio stadionas, Kaiserslauternas (46 tūkst. vt.)

Aikštės teisėjas: Roberto Rosseti (Italija)

Apranga

Paragvajus: mėlyni šortai, mėlyni marškinėliai.
Trinidadas ir Tobagas: balti šortai, balti marškinėliai.

Prognozės

Nors kur kas didesnę motyvaciją kovoti turi Trinidadas ir Tobagas, favoritu nugalėti laikoma Paragvajaus komanda. Tuo stebėtis neverta, mat nors Trinidado futbolininkams būtina pergalė, o iki šiol vykusiuose dvejuose mačuose jie vos keliskart rimčiau pagrasino varžovų vartams ir nepelnė nei vieno įvarčio. Šios komandos raktas į sėkmę – geležinė gynyba.

Jei Trinidadas ir Tobagas pateiktų dar vieną stebuklą ir prasimuštų į antrąjį etapą, ten jų lauktų Vokietija arba Ekvadoras.

Matematika

Jeigu Švedija pralaimės anglams, o Trinidadas ir Tobagas švęs pergalę prieš Paragvajų, į atkrintamąsias varžybas, jei bus geresnis įvarčių santykis nei švedų, žengs mažoji Karibų jūros salų komanda.

Tik garbės reikalas šios rungtynės Anibalo Ruizo vadovaujamai Paragvajaus rinktinei.

Antrosios rungtynės

Trinidadas ir Tobagas 0 – 2 Anglija

Nors anglai ir iškovojo, atrodytų, įtikinamą pergalę, šios rungtynės jiems buvo dar sunkesnės nei su Paragvajumi. Per pirmąsias 82 minutes Sveno Gorano Erikssono auklėtiniai nesugebėjo įrodyti savo pranašumo ir netgi deramai perimti iniciatyvos.

Negana to, pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje Trinidas turėjo puikią progą įsiveržti į priekį, tačiau Sterno Johno smūgiuotą kamuolį paskutinę akimirką iš tuščių vartų išspyrė Johnas Terry.

Galiausiai 83 minutę anglai pasiekė savo – Peteris Crouchas, iššokęs aukščiau už gynėją ir sugriebęs jam už plaukų, tačiau išvengęs pražangos, vargais negalais pasiuntė kamuolį į vartus. Amerikos žemyno atstovai nuo to epizodo prarado viltį iškovoti taškus bei paskutinę minutę leido Stevenui Gerrardui rezultatą įspūdingu tolimu smūgiu padvigubinti.

Trinidado ir Tobago komandos strategas Leo Beenhakkeris po rungtynių nebuvo labai linksmas: „Didžiuojuosi futbolininkų parodytomis pastangomis, bet, aišku, esame nusivylę. Maniškiai žaidė narsiai ir aistringai. Tik taip mes galime rungtyniauti.

„Buvo sunku stebėti, kaip praleidžiame pirmąjį įvartį. Kai laikas bėga ir rungtynės artėja prie pabaigos, viltys kažką pasiekti išauga. Kai varžovai įmušė, pametėme galvas, todėl nesistebiu, kad jie pasižymėjo ir antrą kartą.

„Anglai dominavo mače ir nusipelnė laimėti. Linkiu jiems sėkmės tolimesnėse varžybose”.

„Sunkiai dirbome, bet rungtynių pabaigoje mums pritrūko trupučio sėkmės”,- tvirtino Trinidado komandos puolėjas Sternas Johnas. – Mes įrodėme, kad esame verti būti čia ir tikiuosi, jog kai ką nustebinome.

Švedija 1 – 0 Paragvajus

Paragvajui šiame mače nepasisekė. Nors aikštėje vyko apylygė kova, priešpaskutinę rungtynių minutę patyręs Freddie Ljunbergas pelnė lemiamą įvartį ir nulėmė ne tik pergalę, bet ir Paragvajaus žygio pasaulio čempionate pabaigą jau po pirmojo etapo.

Tiesa, verta pripažinti, jog švedai atakavo daugiau ir turi pagrindo teigdami, jog nusipelnė laimėti. Tą spaudos konferencijoje pripažino ir rinktinių strategai.

Visgi pergalė neapsiėjo be nuostolių – po pirmojo kėlinio buvo pakeistas komandos lyderis Zlatanas Ibrahimovičius. Puolėjas patyrė traumą ir kurį laiką negalės rungtyniauti.

„Tai – pasaulio čempionatas, todėl pralaimėti yra skaudu”,- po mačo sakė A.Ruizas. – Skaudu man, skaudu žaidėjams, bet toks gyvenimas. Kartais nepavyksta pasiekti visko, ką bandai. Iš skundimosi naudos nebus. Kad ir kaip būtų skaudu, sveikiname nugalėtojus”.

Faktai

Trinidadas ir Tobagas

Karibų jūros salų rinktinė buvo pirma iš šešių debiutančių šiame čempionate, pelniusi tašką. Tą jiems pavyko padaryti rungtynėse su Švedija. Tiesa, rinktinei dar nepavyko pelnyti nei vieno įvarčio.

Šiame mače jau turėtų rungtyniauti Avery Johnas, praleidęs antrąsias rungtynes dėl raudonos kortelės. Aikštėje jis pakeis Cydą Gray‘ų, kuris patyrė traumą.

Jei Trinidadas ir Tobagas nelaimės, rinktinės treneris L.Beenhakkeris taps vieninteliu strategu, nesugebėjusiu laimėti nei vienerių iš septynių rungtynių pasaulio čempionatuose. 1990 metais jis su Olandijos rinktine iškovojo tris lygiąsias ir kartą pralaimėjo.

Pagaliau į startinę sudėtį turėtų sugrįžti pagrindinis rinktinės vartininkas Calvinas Jackas. Tiesa, kol kas neaišku, ar jis sugebės iš startinės sudėties išstumti patikimai žaidusį Shaka Hislopą.

Paragvajus

Paskutinį kartą Paragvajus į antrąjį Pasaulio čempionato finalinio turnyro etapą nepateko dar 1958 metais. Paskutinius tris kartus jiems pavykdavo pasiekti aštunfinalį.

Vokietijoje Paragvajus dar nepelnė įvarčio ir pralaimėjo jau tris mačus iš eilės, įskaitant ir 2002 metų čempionatą. Paskutinį kartą pergalės džiaugsmą paragvajiečiai patyrė 2002 metais, įveikę Slovėniją 3-1.

Jose Montielis gali tapti jauniausiu šios šalies žaidėju, dalyvausiančiu pasaulio čempionate. Šių rungtynių dieną jam bus 18 metų ir 93 dienos. Dabar rekordas priklauso Delfinui Benitezui Caceresui, kuris 1930 metais mače su JAV debiutavo būdamas 19 metų ir 266 dienų.

Saugas Carlosas Bonetas ir vartininkas Justo Villaras nežais dėl traumų. Juos pakeis atitinkamai Julio Dos Santosas bei Aldo Bobadilla.

Ankstesni susitikimai

Abi komandos anksčiau yra susitikusios du kartus, draugiškuose rungtynėse. Tai įvyko 1989 metų kovo 19 ir 22 dieną ir abejos rungtynės baigėsi taikiai – 2-2 bei 1-1.

Mintys prieš rungtynes

A.Ruizas: „Labai gaila, kad du pirmuosius mačus pralaimėjome po atkaklios kovos. Žaidėjai neturi pagrindo kaltinti save. Dabar turime susikaupti ir kiek įmanoma geriau sužaisti bei laimėti prieš Trinidadą ir Tobagą”.

Trinidado ir Tobago komandos kapitonas Dwightas Yorke‘as: „Esame daugiau nei laimingi, kad galime būti istorijos dalimi. Esame iš mažos šalies, bet atlikome didelį darbą.

„Esu tikras, kad Anglija nugalės švedus, o mums reikia atlikti savo darbo dalį – nugalėti Paragvajų. Svarbiausia – mes vis dar turime šansą”.

Vartininkas Shaka Hislopas: „Prieš turnyrą mus visi nurašė, bet įrodėme, kad turime būti vertinami labai rimtai”.

Prognozuojamos sudėtys

Paragvajus (4-4-2):

22-Aldo Bobadilla; 21-Denisas Caniza, 5-Julio Cesaras Caceresas, 4-Carlosas Gamarra, 3-Delio Toledo; 19-Julio Dos Santosas, 10-Roberto Acuna, 13-Carlosas Paredesas, 16-Cristianas Riverosas; 9-Roque Santa Cruzas, 18-Nelsonas Haedo Valdezas.

Treneris: Anibalas Ruizas

Trinidadas ir Tobagas (4-4-2):

1-Shaka Hislopas; 6-Dennisas Lawrence‘as, 5-Brentas Sancho, 11-Carlosas Edwardsas, 3-Avery Johnas; 9-Aurtisas Whitley, 7-Chrisas Birchallas, 18-Densillas Theobaldas, 15-Kenwyne Jonesas; 14-Sternas Johnas, 19-Dwightas Yorke‘as.

Treneris: Leo Beenhakkeris

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.