Apžvalga: Ekvadoras – Vokietija

Abi rinktinės jau pateko į Pasaulio čempionato aštuntfinalį, teliko išsiaiškinti, kuri grupėje užims pirmąją vietą. Vokietijai būtina įveikti varžovus norint tapti A grupės nugalėtojais, ekvadoriečiams pakanka lygiųjų.

Berlynas – „Olympiastadion” stadionas

Ekvadoras – Vokietija

Rungtynių pradžia: 17:00 (Lietuvos laiku)

Teisėjas: Valentin Ivanov (Rusija)

Tarpusavio rungtynės

Šios komandos tarpusavyje niekada dar nežaidė. Ekvadoras tris kartus susitiko su Rytų Vokietija. Iškovota viena pergalė, vienerios rungtynės pralaimėtos bei kartą sužaista lygiosiomis.

Vokietija Pasaulio čempionatuose žaidė 15 kartų prieš varžovus iš Pietų Amerikos ir 10 kartų šventė pergalę. Trys rungtynės baigėsi lygiosiomis ir patirti tik du pralaimėjimai – abu čempionatų finaluose. 1986 metais 2-3 pralaimėta Argentinai, praėjusiame čempionate 0-2 Brazilijai.

Faktai apie komandas

Ekvadoras

Ekvadoras į Pasaulio čempionato aštuntfinalį pateko pirmą kartą šalies istorijoje. Pirmame savo čempionate 2002 metais jie grupėje užėmė paskutinę vietą. Ekvadoriečiai iškovojo tris pergales iš eilės Pasaulio čempionatuose ir visus tris kartus nepraleido nei vieno įvarčio.

Ekvadoras yra aštunta iš dešimties Pietų Amerikos atrankoje į Pasaulio čempionatą žaidžiančių komandų, kurioms pavyko patekus į čempionatą, prasimušti į atkrintamąsias varžybas. To nepavyko padaryti Bolivijai (du kartus dalyvavo Pasaulio čempionate) ir Venesuelai (nei karto nedalyvavo čempionate).

Vokietija

Paskutiniuose keturiuose Pasaulio čempionatuose, du kartus Vokietija laimėjo savo pirmas dvi rungtynes. Visus kartus vokiečiai pasiekė bent jau pusfinalį. 1934 ir 1970 metais Vokietija užėmė trečią vietą, 1974 ir 1990 metais tapo nugalėtojais.

Laimėję prieš Ekvadorą, vokiečiai įveiktų grupės varžybas iškovoję pergales visose varžybose. Tą patį jiems pavyko pasiekti 1970 ir 1974 metais.

Traumuoti žaidėjai

Ekvadoro puolėjui Carlosui Tenorio (kulkšnies trauma) šiose rungtynėse gali būti leista pailsėti. Jo vietą užimtų Ivanas Kaviedesas.

Vokietijos vienas iš pagrindinių saugų Torstenas Fringsas treniruotėje susižeidęs blauzdą, gali nežaisti su ekvadoriečiais. Treniruotę žaidėjas paliko sutvarstyta koja.

Christophas Metzelderis dėl kelio traumos gali taip pat praleisti šias rungtynes.

Nuomonės

Ekvadoro rinktinės treneris Luisas Fernando Suarezas yra tvirtai pasiryžęs užimti grupėje pirmąją vietą. Nors Pietų Amerikos atstovams tereikia iškovoti lygiąsias šiose rungtynėse, jie sieks pergalės.

„Nenoriu lygiųjų, noriu laimėti. Mes norime įveikti Vokietiją ir laimėti šią grupę, taktikos mes nekeisime.” – rimtai nusiteikęs rungtynėms šnekėjo Suarezas.

„Esame įveikę Argentiną ir Braziliją, taigi pažiūrėkime ar mums taip pat pasiseks prieš Vokietiją” – pasiryžęs nugalėti Ekvadoro treneris.

Pergalė kvalifikacinėse varžybose prieš Braziliją rezultatu 1-0 ir prieš Argentiną 2-0 padėjo ekvadoriečiams patekti į Pasaulio čempionatą.

Suarezas iš varžovų išskyrė Michaelį Ballacką, kaip pavojingiausią vokiečių žaidėją prieš paskutines grupės varžybas. – „Vokietija turi gerų žaidėjų, tačiau Ballackas yra didis talentas” – gyrė varžovą Suarezas.

Vokietijos rinktinės treneris Jurgenas Klinsmannas nesijaudina dėl galimybės žaisti su Anglija atkrintamosiose varžybose. Priklausomai nuo paskutinių varžybų rezultatų, šios rinktinės gali susitikti jau aštuntfinalyje.

„Mums tikrai nesvarbu, su kuo mes susitiksime” – šnekėjo Klinsmannas prieš paskutines grupės A varžybas. – „Kai papuoli į atkrintamąsias varžybas, labai sunku žaisti prieš bet kurią rinktinę, tačiau mes kol kas nepradėjom treniruotis mušti vienuolikos metrų baudinių.” – mintimis dalijosi Vokietijos rinktinės strategas.

Vokietija ir Ekvadoras laimėjo savo pirmąsias rungtynes, tačiau ekvadoriečiai turi geresnį praleistų – įmuštų įvarčių santykį, taigi vokiečiams būtina pergalė, norint užimti pirmą vietą grupėje.

„Ekvadoras yra viena iš geriausių čempionato komandų, taigi rungtynės bus labai sunkios.”

„Jie nusipelnė mūsų pagarbos, nes jie parodė, kad gali gerai žaisti ir toli nuo namų, ne tik aukštai virš jūros lygio esančiame Quito.” – varžovams pagyrų negailėjo Klinsmannas.

„Mes neturime dabar galvoti apie atkrintamąsias varžybas, tik apie sekančias rungtynes.”

„Mums reikia susikaupti ties rungtynėmis su Ekvadoru ir niekuo kitu. Mes norime laimėti ir tapti grupės nugalėtojais” – komandos ambicijomis prieš varžybas dalijosi strategas.

Ko galima tikėtis rungtynėse

Užsitikrinus vietas atkrintamosiose varžybose, šiems varžovams beliko išsiaiškinti, kuri iš šių rinktinių galės vadintis grupės nugalėtojais ir išvengti galimo susitikimo aštuntfinalyje su vienais iš favoritų laikomais anglais. Iškovoti pirmąją vietą be jokios abejonės nori ir vokiečiai, ir ekvadoriečiai, todėl kova tarp dviejų stipriausių A grupės komandų turėtų būti graži.

Numanomos startinės sudėtys:

Ekvadoras: Cristian Mora, Ulises de la Cruz, Ivan Hurtado, Giovanny Espinoza, Neicer Reasco, Edison Mendez, Edwin Tenorio, Segundo Castillo, Luis Antonio Valencia Agustin Delgado, Ivan Kaviedes.

Vokietija: Jens Lehmann, Arne Friedrich, Christoph Metzelder, Per Mertesacker, Philipp Lahm, Bernd Schneider,Tim Borowski, Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger, Lukas Podolski, Miroslav Klose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.