Čempionatas iš arčiau: kai kas nerealaus

„Nuvykus pasirodė, kad pasaulyje, išskyrus futbolą, daugiau niekas neegzistuoja. Gatvės, barai sausakimši įvairiausių tautybių sirgalių, tačiau viskas puikiai organizuota, jokios agresijos, jokio pykčio, jokios politikos. Tik futbolas. Kažkas nerealaus, jausmas nenusakomas”, – „Vakarų ekspresui” pasakojo klaipėdietis Darius Čiužauskas, šiuo metu viešintis Vokietijoje ir užvakar iš stadiono tribūnos stebėjęs pasaulio futbolo čempionato rungtynes tarp Brazilijos ir Australijos komandų.

Kelionę į čempionatą suplanavęs kur kas anksčiau, kai pavyko įsigyti bilietus, Darius su būriu draugų praėjusį penktadienį sėdo į mikroautobusą ir išvyko į Vokietiją. Aistringam futbolo sirgaliui tokio lygio sporto renginyje lig šiol būti neteko.

Puikus organizavimas

Vokietijoje, Dariaus pasakojimu, futbolas nustelbia viską – atrodo, kad, be šio žaidimo, pasaulyje daugiau niekas neegzistuoja. Pilna įvairiausių tautybių žmonių, tačiau neteko išvysti jokių pykčio ar agresijos protrūkių, nors sergama už skirtingas komandas.

Nuo vietos, kur apsistojo Darius, iki stadiono – apie 150 km, todėl į jį sausakimšu sirgalių traukiniu su draugais klaipėdietis išvyko likus kelioms valandoms iki rungtynių pradžios.

Klaipėdietį nustebino puikus organizavimas – tūkstantinės minios sirgalių tribūnas užpildo per dvi valandas.

„Įsivaizduokit – 66 tūkstančiai žmonių įeina ir išeina iš stadiono be jokių spūsčių. Klaipėdos centriniame stadione jos susidaro, jeigu rungtynes stebi vos keli šimtai sirgalių”, – sakė jis.

Sutiko tautiečių

Stadione sėdėjęs gan toli nuo aikštės, Darius sakė viską matęs kaip ant delno.

„Nustebau, kad viskas taip puikiai matosi. Žiūrint per televizorių atrodo, kad iš tokio atstumo nedaug ką gali įžiūrėti”, – pasakojo jis, prisipažinęs, kad stadionas ir jame didžiulį triukšmą kėlusi įvairiatautė 66 tūkst. sirgalių minia jam paliko didžiausią įspūdį.

Beje, už brazilų aistruolių sėdėjęs klaipėdietis sutiko tautiečių – įsitaisę netoliese, stadione rungtynes stebėjo keli tauragiškiai.

Pasisveikino su Robinjo

Dariui prieš pat rungtynes pavyko per rankos atstumą pamatyti ne vieną futbolo žvaigždę. Lydimas apsaugos ir sekamas didžiulio būrio smalsuolių ir žurnalistų pro šalį praėjo Vokietijos futbolo legenda Gerdas Miuleris.

Klaipėdietis spėjo pasisveikinti su pro šalį praėjusiu Robinjo – jaunuoju Brazilijos rinktinės talentu. Darius anglų kalba šūktelėjo „sveikas”, o šis pamojavęs atsakė tuo pačiu.

Japonus nuo pralaimėjimo dažnai gelbėjo 11 m baudinį ir kelis tikslius kroatų smūgius atrėmęs vartininkas J. Kavagučis

„Norėjau su juo nusifotografuoti, tačiau neleido futbolininką apspitę apsaugos darbuotojai”, – įspūdžiais dalijosi Darius.

Už bilietą – sesuo

Miuncheno gatvės – pilnos kitataučių, kuriems nepavyko įsigyti bilieto į stadioną. Jie būriuojasi prie aikštėse įrengtų didžiulių ekranų arba baruose ir rungtynes stebi ten.

Darius pasakojo, kad prieš rungtynes jo kompanija sutiko nemažą būrį australų. Lietuviai paklausė, ar šie eisią į rungtynes, tačiau svečiai iš žaliojo žemyno pasiguodė neturintys bilietų ir sakė susitikimą stebėsiantys bare. Jų veidai ištįso, kai sužinojo, jog klaipėdiečiai turi bilietus.

„Prasidėjo kaulijimai parduoti bilietus, – pasakoja Darius. – Už juos siūlytos nemenkos sumos pinigų, vienas australas prisiekinėjo už bilietą atiduosiąs viską, o kitas jo tautietis pasiūlė mainyti į… savo seserį!”.

Tačiau, pasak jo, jausmo, patirto stadione stebint rungtynes, tūkstančiai eurų tikrai nekompensuotų.

Klaipėdiečių kompanija, dar kurį laiką viešėsianti Vokietijoje, prisijungs prie sirgalių, rungtynes stebinčių aikštėse, mat turėjo bilietus tik į vienerias rungtynes.

Nervingi čekai

Šeštadienį, pakeliui į Vokietiją, klaipėdiečių kompanija sustojo Čekijoje. Užeigoje jie ne tik pasistiprino, bet ir pažiūrėjo šios šalies bei Ganos rinktinių susitikima. Žinia, čekai šias rungtynes pralaimėjo 0:2.

„Didžiulis būrys čekų, bare per televizorių stebėję rungtynes jau po pirmojo įvarčio keikdamiesi išėjo lauk, o įtūžęs barmenas nuplėšė ant sienos kabėjusį didžiulį Čekijos rinktinės plakatą ir sudraskęs jį į skutelius išmetė”, – apie čekų nusivylimą pasakojo Darius.

Nušvilpė Ronaldo

F grupės rungtynes tarp titulą ginančios Brazilijos ir Australijos rinktinių, kurias iš stadiono tribūnos su draugais stebėjo Darius, 2:0 (0:0) laimėjo brazilai. Pietų Amerikos atstovai iškovojo kelialapį į aštuntfinalį.

Pirmąjį įvartį 49-ąją min. įmušė Adrianas. 57-ąją min. australas Haris Kjuelas turėjo galimybę išlyginti rezultatą, tačiau nepataikė į tuščius vartus. Antrąjį įvartį 89-ąją min. įmušė Fredas, kuris aikštėje pasirodė 88-ąją min.

Brazilai turi 6, australai – 3, o kroatai ir japonai – po 1 tašką.

„Minia brazilų sirgalių, kurie stadione sėdėjo prieš mane, nušvilpė Ronaldo, kai jis po keitimo paliko aikštę”, – sakė Darius.

Kitose šios grupės rungtynėse Kroatijos komanda sužaidė lygiosiomis 0:0 su Japonijos ekipa. 22-ąją min. kroatas Darijo Srna nerealizavo 11 metrų baudinio – smūgį atrėmė japonų vartininkas Jošikacu Kavagučis.

Abi komandos pirmajame ture pralaimėjo.

Prancūzai įmušė pirmą įvartį nuo jų triumfo 1998-ųjų čempionate, tačiau pergalės iškovoti jiems nepavyko – G grupės antrojo turo rungtynėse jie sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:0) su Pietų Korėjos futbolininkais.

9-ąją min. Prancūzijos rinktinės puolėjas Tjeris Anri išvedė savo komandą į priekį, nutraukdamas „sausų” rungtynių seriją.

81-ąją min. rezultatą išlygino Pietų Korėjos saugas Park Dži Sungas.

Paskutiniajame grupės mače prancūzai turės verstis be vieno iš atakų organizatoriaus Zinedino Zidano, kuris rungtynes praleis dėl gautų geltonų kortelių.

Korėjiečiai, turintys keturis taškus po dviejų mačų, išsaugojo grupės lyderių poziciją. Prancūzai su dviem taškais yra antri. Treti žengia tašką iškovoję Šveicarijos futbolininkai. Jie gali pagerinti savo padėtį, jei pirmadienio mače nugalės Togo komandą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.