Varžybos Vokietijoje specialistų akimis

Eduardas Malofejevas, Kauno FBK „Kaunas” vyriausiasis treneris:

– Man apmaudu, kad Čekijos rinktinė pralaimėjo Ganos futbolininkams. Labai gaila čekų komandos trenerio, jis tikrai protingas žmogus. Tačiau europiečiai nusileido afrikiečiams pagal žaidimą. Po įspūdingo starto, kai 3:0 sutriuškino JAV ekipą, čekai pradėjo apie save labai gerai galvoti. Jie manė, kad yra geresni už varžovus, todėl ir patyrė nesėkmę.

Ganos futbolininkų pergalės nevadinčiau didele staigmena. Paprasčiausiai jų varžovai blogai elgėsi, neįvertino afrikiečių. Aš už tokį elgesį žaidėjus visada baru.

Manau, kad dėl panašių priežasčių pergalės neiškovojo ir italai, sužaidę lygiosiomis su JAV rinktine. Italai iš pradžių rungtyniavo aktyviai, gan greitai pelnė įvartį ir tikriausiai pagalvojo, kad į savo sąskaitą įsirašys tris taškus. Tačiau meistriškumą visada reikia įrodyti aikštėje. Meistriškumas – tai drausmė, jos būtina laikytis.

Kol kas iš visų komandų man labiausiai patiko Argentina. Ji demonstruoja gražų, atakuojantį, akiai patrauklų žaidimą. Vis dėlto šeši įmušti įvarčiai į Serbijos ir Juodkalnijos vartus mane labai nustebino. Žinau, kad serbams įmušti įvartį labai sunku. Jei komanda praleido net šešis įvarčius, tikriausiai kažkas negerai yra jos viduje.

Kęstutis Latoža, buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris:

– Čekijos futbolininkai patyrė nesėkmę dėl kelių priežasčių. Traumuoti jų puolėjai J.Koleris ir M.Barošas. Tai, be abejo, negali neatsiliepti rezultatams, nes komanda liko beveik be puolėjų. Prieš tai čekai buvo iškovoję įspūdingą pergalę prieš amerikiečius, todėl tikriausiai truputį atsipalaidavo.

Trečioji pralaimėjimo priežastis – prastas gynėjų, ypač vidurio, žaidimas. Jei ne Čekijos rinktinės vartininkas, Gana galėjo varžovus ir sutriuškinti. Be abejo, čekus paveikė ir pirmas praleistas įvartis. Kai iš aikštės buvo pašalintas vienas Čekijos futbolininkas, komanda visai nežinojo, ką daryti.

Gana man paliko puikų įspūdį, tai viena geresnių šiame čempionate dalyvaujančių komandų. Aštrūs jos puolėjai, ekipa atrodo tikrai galingai.

Italai per rungtynes su Gana atrodė kur kas geriau nei per mačą su JAV rinktine. Žinoma, į mačą įnešė sumaišties žaidėjų pašalinimai. Vis dėlto italų ir amerikiečių žaidimą geriausiai atspindi rezultatas. Portugalų meistriškumas aukštesnis už Irano futbolininkų, tą portugalai ir įrodė.

Kol kas man geriausią įspūdį palieka argentiniečiai. Serbai jiems priešinosi tik tol, kol pajuto, kad nieko negali padaryti. Gali būti, kad serbai turi ir kažkokių vidinių problemų. Galima pralaimėti, bet reikia kovoti iki galo, nenuleisti rankų. Rezultatas 0:6 – skambus antausis. Šie skaičiai bus įrašyti į istoriją.

Man dar patiko Ganos futbolininkai, brazilai, olandai, neblogai pasirodė vokiečiai. Galima konstatuoti, kad iš grupių į tolesnes varžybas tikriausiai iškops tos komandos, kurioms sėkmė ir buvo prognozuojama.

Vitalijus Stankevičius, Lietuvos jaunimo rinktinės (U-21) vyriausiasis treneris:

– Labai įdomi situacija susiklostė E grupėje. Po pirmųjų varžybų atrodė viskas aišku – iš grupės į tolesnes varžybas iškops čekai ir italai. Tačiau po to, kai Čekijos futbolininkai 0:2 pralaimėjo Ganai, niekas nebeaišku. Gaila čekų, jų galimybės patekti į kitą etapą nedidelės, nes nemažai žaidėjų yra traumuoti, prisirinkę kortelių. Žinoma, tokius pačius šansus turi ir italai, nes komandos dar rungtyniaus tarpusavyje.

Italai per varžybas su JAV nekaip atrodė. Amerikiečiai žaidė visai gerai. Pasaulio čempionatas labai aukšto lygio, daug kovos, kortelių, 11 metrų baudinių. Pirmajame ture futbolininkai dar dairėsi, buvo apsnūdę, o per antrąsias varžybas pasidarė kur kas įdomiau. Dabar negalėčiau pasakyti, kuri rinktinė labiausiai patinka, nuomonė keičiasi kiekvieną dieną. Nustebinti gali bet kuri komanda. Po pirmųjų Ganos futbolininkų varžybų buvau susidaręs apie juos blogesnę nuomonę, kurią teko pakeisti. Nuo antrojo turo prasidėjo tikras čempionatas, todėl visko gali atsitikti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.