Paskutinių minučių šou

Po ketvirtadienį sužaistų pasaulio futbolo čempionato rungtynių paaiškėjo pirmosios rinktinės, užsitikrinusios vietą kitame turnyro etape, bei komandos, kurioms pirmenybės jau baigėsi.

Įdomu tai, kad šiose pirmenybėse labai dažnai mušami įvarčiai per teisėjų pridėtą laiką. Per 20 rungtynių po 90-os minutės įmušti 5 įvarčiai, Vokietijos ir Tuniso rinktinėms taip pavyko išsisukti nuo pralaimėjimų.

Po užvakar vykusių A grupės rungtynių paaiškėjo antroji aštuntfinalio dalyvė – Ekvadoro rinktinė, kuri 3:0 (1:0) nugalėjo Kosta Rikos futbolininkus ir iškovojo antrąją pergalę.

Įvarčius įmušė Karlosas Tenorijus (8 min.), Agustinas Delgadas (54) ir Ivanas Kavjedesas (90+2).

Ekvadoriečiai birželio 20 dieną žais paskutiniąsias grupės rungtynes su turnyro šeimininkais vokiečiais, taip pat užsitikrinusiais vietą kitame etape. Beje, Ekvadoro rinktinė į pasaulio čempionato aštuntfinalį pateko pirmą kartą komandos istorijoje.

B grupėje kelialapį į aštuntfinalį užsitikrino Anglijos rinktinė, 2:0 (0:0) nugalėjusi Trinidado ir Tobago komandą.

Pirmojoje rungtynių pusėje anglai žaidė vangiai, gerų progų pasižymėti neišnaudojo Frenkas Lampardas ir Peteris Kraučas. Žaidimo nepagyvino ir 58-ąją min. aikštėje pasirodęs Anglijos numylėtinis Veinas Runis.

Tik 83-iąją min., po firminio kapitono Deivido Bekhemo perdavimo iš dešiniojo aikštės krašto, anglus į priekį išvedė 204 cm ūgio P. Kraučas, galva pasiuntęs kamuolį į vartus. Antrąjį įvartį 92-ąją susitikimo minutę įmušė Stivenas Džerardas, kamuolį į vartus pasiuntęs stipriu smūgiu iš maždaug 17 metrų.

Jau po minutės pasižymėjo Trinidado ir Tobago puolėjas Sternas Džonas, tačiau jo įvartis nebuvo įskaitytas teisėjui užfiksavus nuošalę.

Trinidado ir Tobago rinktinė dar neprarado vilčių patekti į aštuntfinalį – viskas paaiškės po paskutiniojo B grupės turo, kuriame ji žais su Paragvajaus komanda, jau praradusia bet kokias galimybes patekti į kitą etapą.

Paragvajiečiai užvakar minimaliu skirtumu 0:1 nusileido Švedijos vienuolikei. Švedams pergalę išplėšė taip pat pačių rungtynių pabaigoje – 89-ąją min. kamuolį į varžovų vartus galva pasiuntė saugas Fredis Jungbergas.

Švedijos vienuolikė vietos kitame etape dar neužsitikrino (pirmojo turo rungtynes su Trinidadu ir Tobagu sužaidė lygiosiomis 0:0). Viskas paaiškės birželio 20 dieną, po paskutiniojo turo rungtynių tarp Trinidado ir Tobago bei Paragvajaus ekipų ir švedų bei anglų rungtynių baigties.

Po rungtynių

Saudo Arabijos rinktinės puolėjas Samis Al Džaberas, pelnęs įvartį per rungtynes su Tuniso ekipa (2:2), tapo penktuoju futbolininku, kuriam pavyko pasižymėti praėjus 12 metų nuo pirmojo įvarčio pasaulio pirmenybėse – 33 metų puolėjas pirmąjį įvartį pelnė 1994-ųjų čempionate per rungtynes su Maroko komanda. S. Al Džaberas prisijungė prie argentiniečio Diego Maradonos (1982-1994), brazilo Pelė (1958-1970), vokiečio Uvės Zėlerio (1958-1970) bei dano Michaelio Laudrupo (1986-1998). Į šią draugiją artimiausiu metu gali patekti švedas Henrikas Larsonas, kuris pirmąjį įvartį pasaulio čempionate pelnė taip pat 1994 metais.

Du puolėjai – 31 metų Agustinas Delgadas iš Ekvadoro ir 29 metų Paulas Vančopė, žaidžiantis Kosta Rikos rinktinėje, šiame čempionate pasižymėję po 2 kartus, pareiškė, kad po šio čempionato atsisveikins su savo šalių rinktinėmis.

A. Delgadas sakė norįs vietą užleisti jaunimui, o P. Vančopė neįvardijo priežasčių, dėl kurių palieka rinktinę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.