Pirmieji poilsio namelio nuomininkai paliko nuodėgulius

Užvakar Šventojoje sudegė vos prieš savaitę pastatytas nelegalus poilsio namelis. Spėjama, kad neatsargiai numesdamas nuorūką jį padegė pirmasis namelį išsinuomojęs poilsiautojas.

Apie 14.55 val. Palangos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai skubėjo gesinti Šventojoje, Žemdirbių gatvėje 8, degusių trijų poilsio paskirties pastatų.

Atvykus pagal iškvietimą, paaiškėjo, jog dega prie Vlados Karosienės namo stovintys trys savavališkai pastatyti mediniai vieno aukšto poilsio nameliai.

Vienas namelis visiškai sudegė, kitiems dviem, šalia stovėjusiems, apgadintos medinės sienos ir stogai. Sudegė ugnies sunaikintame namelyje likę poilsiautojų daiktai ir dokumentai.

Nelemta nuorūka

V. Karosienė „Vakarų ekspresui” pasakojo, jog sudegęs namelis buvo pastatytas vos prieš savaitę. Ketvirtadienį jame vienai nakčiai planavo apsistoti du vyrai ir moteris.

„Jie pasidėjo daiktus ir išėjo nusipirkti maisto. Netrukus kaimynas pastebėjo, jog namelis dega ir pranešė man. Kol atvažiavo ugniagesiai, praėjo apie 20 minučių. Iki jiems atvykstant, liepsnas malšinti padėjo kaimynai”,- sakė tik šiltuoju metų laiku Šventojoje gyvenanti pensininkė iš Vilniaus.

Anot moters, gaisras galėjo kilti poilsiautojams namelio prieangyje numetus cigaretės nuorūką. Čia buvo padėta peleninė, o nuorūka galėjo nukristi šalia jos. Šios versijos neatmeta ir ugniagesiai, nes, pirminiais duomenimis, elektros instaliacija namelyje buvo tvarkinga.

Būsimi pirmieji naujai pastatyto poilsio namelio gyventojai grįžo jau baigiant jį gesinti. Pasak V. Karosienės, ji ir pati nebežino, ar tai ji skolinga poilsiautojams už sudegusius daiktus, ar jie turėtų atlyginti gaisro nuostolius.

„Buvau ištikta šoko. Kita vertus, esu pernelyg silpnos sveikatos, kad galėčiau bylinėtis”,- svarstė šeimininkė.

Vilnietė sako dėl gaisro patyrusi apie 6 tūkst. litų nuostolį. Naujasis namelis kainavęs apie 4 tūkst. litų, o likusi suma – jame buvę baldai. Nukentėjo ir greta stovintys du praėjusiais metais statyti poilsio nameliai, tačiau jų remonto kainos moteris dar nesuskaičiavo.

Po gaisro išsigandusi moteris net svarsto galimybę išmontuoti poilsio namelius. V. Karosienė sako, jog poilsiautojus savo namuose ji priiminėja legaliai – dirba pagal verslo liudijimą. Šeimininkė yra įsitikinusi, kad laikinos statybos poilsio nameliams leidimai nereikalingi.

Laikini ar amžini?

Palangos miesto savivaldybės architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė Vilija Linkevičienė sako, kad privačioji valdoje laikini statiniai gali stovėti iki trejų metų.

Tiesa, jiems būtinas sumažintos apimties projektas, kurį, pasibaigus trejų metų terminui, galima pratęsti. Taip laikinas statinys, anot V. Linkevičienės, tampa kone amžinu.

Anot Šventosios seniūnijos seniūno Raimundo Litvino, seniūnija neturi duomenų, kiek jos teritorijoje esama poilsio namelių. Praėjusiais metais būta apie 150 stambių poilsinių, o prie namų po vieną-tris poilsio namukus turinčių žmonių esama dar daugiau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.