Laukia šilta ir maloni vasara su muzika

Klaipėdos koncertų salė antrąjį koncertinį sezoną baigia ciklu „Vasara su muzika”. Birželio 22-ąją, ketvirtadienį, 18 val. – pirmasis koncertas iš trijų.

Scenoje matysime ir girdėsime jaunus, talentingus lietuvių muzikus – smuikininką Martyną Švėgždą von Bekerį, violončelininką Povilą Jacunską ir pianistę Indrę Baikštytę. Kaip trio jie pasirodys pirmą kartą.

Šio projekto sumanytojas yra M.Švėgžda von Bekeris. Jis amžiumi ir patirtimi „vyriausias” trio dalyvis, su savo instrumentu nesiskiriantis jau daugiau nei trisdešimt metų. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje M.Švėgžda von Bekeris studijavo profesoriaus Raimondo Katiliaus smuiko klasėje ir tuo pat metu dar mokėsi Maskvoje pas garsų rusų smuiko pedagogą Igorį Besrodną. Vėliau studijas tęsė Hamburgo aukštojoje muzikos mokykloje pas Marką Lubotskį. 1990-aisiais tarptautiniame J.Bramso konkurse M.Švėgžda von Bekeris tapo trečiosios vietos laimėtoju, o po kelerių metų pelnė pirmąsias vietas dar dviejuose tarptautiniuose konkursuose. Nuo 10 dešimtmečio pradžios smuikininkas daug koncertavo Skandinavijos, Baltijos šalyse, Prancūzijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje ir Rusijoje. Laisvai bendraujantis keliomis užsienio kalbomis muzikantas ne kartą atstovavo Lietuvai įvairiose kultūrinėse misijose užsienyje. Prieš kelerius metus M.Švėgžda von Bekeris sugrįžo į tėvynę. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje jis moko smuiko specialybės, dirba įvairių muzikinių konkursų komisijose ir meistriškumo kursuose. Šiemet smuikininkas rengia savo penktąjį klasikinės muzikos festivalį „Alternatyva”, kurio koncertai lapkričio mėnesį vyks ir Klaipėdoje.

Pianistė I.Baikštytė baigė magistrantūrą ir meno aspirantūrą LMTA. Ji jau pasirodė su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu orkestrais bei įvairiuose kameriniuose ansambliuose. Koncertavo Lietuvoje bei už jos ribų (Lenkijoje, Vokietijoje, Italijoje, Rumunijoje, Švedijoje, Kanadoje), taip pat dalyvavo ir pelnė prizines vietas tarptautiniuose pianistų bei koncertmeisterių konkursuose.

Violončelininkas P.Jacunskas šiuo metu dar tebestudijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Jis yra šalies ir tarptautinių konkursų laureatas. Visai neseniai Povilas ir Indrė laimėjo pirmąją vietą tarptautiniame Stasio Vainiūno pianistų ir kamerinių ansamblių konkurse (kartu su fortepijoniniu trio „FortVio”). P.Jacunskas dalyvavo meistriškumo kursuose Lietuvoje bei užsienyje, grojo atviroje pamokoje, kurią vedė vienas garsiausių šių laikų violončelininkų Yo-Yo Ma. Violončelininkas koncertavo Latvijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Rusijoje, Švedijoje, Suomijoje, Austrijoje, Olandijoje, Kroatijoje, JAV.

Trio koncerte atliks V.A.Mocarto, F.J.Haidno bei J.Bramso kūrinius.

Maloniai kviečiame praleisti vasarą su muzika!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.