Į kelionę „Pajūriais pamariais”

Tomo Mano kultūros centras Nidoje kartu su Šilutės muziejumi ir Palangos savivaldybės biblioteka sukvietė apskrities kultūros įstaigas bei menininkus, kad šie surengtų kraštiečiams kultūrines atvirų durų dienas „Pajūriais pamariais”.

Tai jau trečius metus vykstantis regioninis projektas. Kaip ir pernai, menininkai atvers savo dirbtuvių užkulisius, muziejai ir kultūros centrai pristatys įvairiaspalvę programą.

Šiemet projekte dalyvaus 40 kultūrinių įstaigų bei pavienių menininkų ir jų dirbtuvių iš Palangos, Neringos ir Šilutės.

„Šiuo projektu bandome inicijuoti aktyvesnį Klaipėdos regiono kultūros institucijų ir gyventojų bendradarbiavimą, stengiamės populiarinti Klaipėdos regioną kaip savitą gamtos ir kultūros erdvę, siekiame pristatyti šiandieninę Klaipėdos krašto kultūrą ne tik svečiams, bet ir vietos gyventojams”, – sakė Tomo Mano kultūros centro projektų vadovė Živilė Etevičiūtė.

Renginiai vyks nuo ryto iki vakaro, vasarą ir rudenį: Šilutėje – birželio 17 ir 18 dienomis bei rugsėjo 9-ąją, Palangoje – birželio 24 ir 25 dienomis bei rugsėjo 10-ąją, Neringoje – liepos 1 ir 2 dienomis bei rugsėjo 11-ąją.

Šiųmetinė kultūrinė kelionė „Pajūriais pamariais” rytoj prasidės Šilutėje.

Šeštadienį Šilutės muziejuje (Lietuvininkų g. 36) 13-14 val. veiks tautodailininkų darbų paroda, 14 val. muziejaus kiemelyje Žemaičių Naumiesčio mėgėjų teatras „Lamata” rodys K.Vijūno komediją „Bobutė susipyko”.

Sekmadienį 9.30-18 val. visi besidomintys kviečiami į kelionę maršrutu: „Šilutė –Uostadvaris–Rusnės sala –Šilutė”, išvykimas nuo Šilutės muziejaus. Kelionės dalyviai Uostadvaryje aplankys švyturį, Vandens kėlimo stotį – Polderių muziejų, Rusnėje užsuks į Ankerio sodybą, pas margučių meistrę S.Akmanienę, kalvį Gintarą Augustiną, į S.Knapkio ir K.Banio etnografines sodybas, Rusnės evangelikų liuteronų bažnyčią, Skirvytėlės kapinaites, pasivaikščios senąja Rusnės Liepų alėja.

Kitą savaitgalį kultūrinė kelionė „Pajūriais pamariais” tęsis Palangoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.