Pasieniečiai mariose išgelbėjo du vilniečius

Vakar po pietų Kuršių mariose ties Preila, maždaug 1,2 kilometro nuo kranto, apsivertė ir nuskendo valtis su varikliu. Ja plaukę du vilniečiai išgelbėti.

Pranešimą, kad Kuršių mariose skęsta valtis, Neringos užkardos budėtojas gavo iš Neringos policijos komisariato. Valtyje buvę vyrai pagalbos prisišaukė prisiskambinę policijai mobiliuoju telefonu.

Mariose paprastai budi Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) laivas „Medeleine”. Ir šį kartą jis vykdė užduotį ir buvo netoli tos vietos, kur apsivertė valtis. „Medeleine” vadas leitenantas Dalius Pilelis, gavęs pranešimą apie nelaimę, į įvykio vietą tuojau pasiuntė skuterį su vyresniuoju puskarininkiu Michailu Asačiovu.

Pastarasis rado valtį beveik visą paskendusią vandenyje, kyšojo tik jos galiukas, o abu vyrai laikėsi įsikabinę į jį. Pasak pasieniečių, gylis toje marių vietoje galėjo būti apie 3 metrus.

Per beveik 10 minučių buvo sureaguota ir žmonės išgelbėti. Skuteris parplukdė išgelbėtuosius į laivą „Medeleine”, šis juos nuplukdė į Nidą ir perdavė policininkams.

Ten paaiškėjo, kad išgelbėtieji – vilniečiai Laimonas Pivaras (gim. 1976 m.) ir Ernestas Aužbikavičius (gim. 1974 metais). Kaip nelaimės priežastį jie nurodė tai, kad variklis įsipainiojo tarp žvejybos tinklų. Beje, jie dokumentų neturėjo ir tvirtino, kad jie nuskendę kartu su valtimi. Manoma, jog vilniečiai atostogaudami savo malonumui plaukiojo mariose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.