Ekspremjero žmonai 30 milijonų litų – ne skola

Socialdemokratų lyderio Algirdo Brazausko žmonos Kristinos Brazauskienės verslas ir toliau klampina šią garsią šeimą.

Priversti aiškintis dėl K.Brazauskienei priklausančio „Crowne Plaza Vilnius” (buvusi „Draugystė”) viešbučio privatizavimo sutuoktiniai ne kartą buvo pagauti kalbantys nei šį, nei tą ar atvirai meluojantys, bet iš to nepasimokė.

Naujausi K.Brazauskienės pareiškimai kelia įtarimų užsimojus įrodyti, jog ginant savo interesus kalbėti galima ir nesąmones.

K.Brazauskienės, kuriai šis viešbutis yra ypač brangus, kalbas apie skolas ir paskolas specialistai pavadino nauja dar negirdėta ekonomikos teorija, griaunančia dabartinės pagrindus.

Nežino, kas yra skola

Buvusio premjero žmona nusprendė įtikinti, kad per 30 mln. litų bankui skolingas viešbutis neturi skolų: „Tai yra ne skolos, o paskola, kryptingai paimta viešbučio rekonstrukcijai”.

„Man aišku, kuo skiriasi skola ir paskola. Kažkodėl imant banke paskolą nerašoma, kad tai – skola”, – „Lietuvos rytui” sakė K.Brazauskienė, paklausta, kuo jos skiriasi.

Tačiau „Lietuvos ryto” kalbintiems finansininkams šios mintys sukėlė šypsnį: „Finansiniu požiūriu ir skola, ir paskola yra visiškai tas pat. Tai – įsipareigojimas kitai šaliai sumokėti tam tikrą pinigų sumą per numatytą laiką ir nustačius tam tikras sąlygas”.

Pavardės prašęs neminėti žinomas specialistas įsitikinęs, kad paskolos skola nelaikančiam verslininkui tiesiog būtina perskaityti ekonomikos pradmenų vadovėlį. Jį galėtų paskolinti bet kuris pirmo kurso studentas arba dvyliktokas.

Pasitraukė, tačiau liko

Keista ir tai, kodėl K.Brazauskienė vėl ėmė kištis į „Crowne Plaza” viešbučio reikalus.

Prieš porą mėnesių buvo iškilmingai pranešta, jog viešbučio vairą perėmė šio verslo specialistas iš Vokietijos Uwe Geiseris, pareikalavęs iš darbuotojų drausmės.

K.Brazauskienė tuomet prašė nieko jos daugiau nebeklausinėti apie „Crowne Plaza” reikalus, nes viešbučiu esą rūpinasi ne ji.

Tad kodėl verslininkė vėl apie tai kalba? Galbūt užsienio vadybininkas pabūgo sunkumų ir pasitraukė?

„Užsienio vadybininkas niekur nedingo. Aš esu akcinės bendrovės „Draugystė” generalinė direktorė. U.Greiseris – tiktai „Crowne Plaza” viešbučio vadovas”, – vakar „Lietuvos rytui” bandė aiškinti K.Brazauskienė.

Nepateikė finansinių duomenų

Nors K.Brazauskienė atkakliai bando įtikinti, esą viešbutis neturi skolų ir sėkmingai veikia, nauji faktai rodo, kad verslo reikalai nėra tvarkomi sklandžiai.

Visos šalies bendrovės privalo iki gegužės 1 dienos Registrų centrui pateikti metų finansinę atskaitomybę, ją patvirtinantį akcininkų susirinkimo protokolą bei akcininkų sprendimus dėl pelno paskirstymo.

„Crowne Plaza” šios prievolės neįvykdė.

Registrų centro juridinių asmenų registravimo skyriaus vedėja Rasa Kunigėlytė birželio pradžioje pranešė, kad centras duomenų apie viešbučio veiklą negavo.

Mokesčių administratorių nuomone, praėjusių metų finansinės atskaitomybės nepateikimas gali reikšti arba aplaidumą, arba duomenų slėpimą.

Akcijų pirkėjo vis dar nėra

Iki šiol dar neišsipildė garsūs A.Brazausko ir jo žmonos pareiškimai apie parduodamas „Crowne Plaza Vilnius” akcijas.

K.Brazauskienė daugiau nei prieš mėnesį aiškino nutarusi jas parduoti, kad būtų ramiau gyventi ir jai, ir jos vyrui.

„Lietuvos rytas” jau rašė, kad tokios paskleistos žinios greičiausiai yra tik gerai apgalvota viešųjų ryšių akcija.

Nei K.Brazauskienė, kuriai priklauso kontrolinis viešbučio akcijų paketas, nei jos sūnus iš pirmosios santuokos Ernestas Butrimas, valdantis 49 proc. akcijų, nepardavė net dalies šio turto.

Šaltinių teigimu, jokio pirkėjo nebuvo ir nėra – vyksta tik žvalgytuvės. „Crowne Plaza” domėjosi dvi Lietuvos finansinės kompanijos ir dar viena – kartu su užsienio partneriais.

Valdžios parama mažai padėjo

Kaip rašė „Lietuvos rytas”, politinį skandalą ir daug rūpesčių ekspremjerui A.Brazauskui sukėlęs viešbutis net ir po rekonstrukcijos netapo klestinčiu verslu.

„Crowne Plaza” yra 108 kambariai. Viešbučiai laikomi rentabiliais, jei jų užimtumas per metus siekia maždaug 40 proc.

Nepaisant valdžios pastangų kuo dažniau siųsti svečius į A.Brazausko žmonos viešbutį, jo užimtumas toli gražu nesiekė minėto skaičiaus.

Bandant lopyti finansines skyles, teko ne tiktai paimti didelę paskolą, bet ir įkeisti šalia viešbučio esantį žemės sklypą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Ekspremjero žmonai 30 milijonų litų – ne skola"

  1. A

    O koks jūsų suknistas reikalas? 😯

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.