Apžvalga: Švedija – Paragvajus

Švedijos rinktinei ketvirtadienio mače būtina pergalė. Pirmose rungtynėse sužaidę tik lygiosiomis Skandinavijos pusiasalio atstovai ne tik susikomplikavo situaciją B grupėje, bet ir nuvylė didžiąją dalį savo gerbėjų, kuriuos dabar patenkins tik solidi pergalė.

Švedija – Paragvajus

Laikas: 22:00 (Lietuvos laiku)

Vieta: Berlyno Olimpinis stadionas (72 tūkst. vt.)

Teisėjas: Lubošas Michelis (Slovakija)

Apranga

Švedija – geltoni šortai, geltoni marškinėliai.
Paragvajus – mėlyni šortai, baltai raudoni marškinėliai.

Prognozės

Bukmekeriai ir futbolo aistruoliai gana aiškia mačo favorite įvardina Švedijos rinktinę. Nepaisant to, pirmojo turo dvikovoje dar kartą buvo galima įsitikinti, jog prognozės – labai slidus ir dažnai nepasitvirtinantis dalykas.

Juolab kad Paragvajaus rinktinei, neslėpusiai ambicijų patekti į antrąjį etapą, pralaimėjimas leistų krautis lagaminus namo – paskutinės rungtynės su Trinidadu ir Tobagu turnyro lentelei praktiškai neturėtų jokios reikšmės ir būtų daugiau garbės reikalas.

Švedijos komandos situacija – ne ką lengvesnė. Iškovoję vos tašką mače su grupės autsaidere Skandinavijos komanda nebegali barstyti taškų ir tam, kad užsitikrintų kiek ramesnį gyvenimą prieš paskutinį mačą su anglais, privalo įveikti Paragvajų.

Pirmosios rungtynės

Švedija 0 – 0 Trinidadas ir Tobagas

Tragedija. Tik tokiu žodžiu Švedijos rinktinės gerbėjai bei futbolo ekspertai galėjo apibūdinti pirmąją Larso Lagerbacko auklėtinių dvikovą Pasaulio čempionate. Lygiosios su nykštukine Karibų jūros salos rinktine ne tik komplikavo situaciją turnyrinėje lentelėje, bet pakirto sirgalių optimizmą – žaidimas toli gražu nebuvo toks galingas, kokio visi laukė.

„Kontroliavome rungtynes, sukūrė daug daugiau progų nei varžovai, tačiau kamuolys tiesiog nenorėjo patekti į vartus”, – skundėsi L.Lagerbackas.

„Puolime nežaidėme pakankamai aštriai ir negaliu rasti paaiškinimo kas įvyko. Manau, žaidėme gerai, bet neįmušėme. Tikiuosi, jog kituose rungtynėse žaidybinę persvarą sugebėsime paversti įvarčiais. Esame gana sunkioje situacijoje, per kitus du mačus mum gali tekti pasiekti net dvi pergales, tačiau galime kaltinti tik save. Turėsime viską pradėti iš naujo ir įveikti šią nesėkmę”.

Anglija 1 – 0 Paragvajus

Paragvajaus rinktinė turnyrą pradėjo nesėkme, tačiau to ir buvo galima tikėtis – Anglija yra neabejotina grupės favoritė. Optimizmo Pietų Amerikos atstovams turėtų įkvėpti tai, jog antrajame kėlinyje jie Sveno Gorano Erikssono auklėtiniams neleido sukurti, ko gero, nei vienos progos prie savo vartų. Tiesa, patys paragvajiečiai taip pat atakavo vangiai ir vargu ar galėjo tikėtis net lygiųjų.

Nepaisant to, komandos treneris Anibalas Ruizas neprarado optimizmo ir teigė tikįs, kad komanda pateks į kitą etapą.

„Prireikė laiko, kol pajutome ritmą. Įsibėgėjome per maždaug 15 minučių. Nesugebėjome pelnyti įvarčio, tačiau žaidėme prieš gerą komandą ir individualiai stiprius jos žaidėjus.

„Po pirmojo netikėtai praleisto įvarčio sugebėjome suvaldyti galingą varžovą, kuris gali žengti iki pat finalo. Galbūt puolime neradome pakankamai erdvės, kad pelnytume įvartį, tačiau apskritai komandos žaidimu esame patenkinti”.

Faktai

Švedija

Švedai turi dėl ko nerimauti – 2006 metais jiems dar nepavyko iškovoti nei vienos pergalės ir net trys mačai, įskaitant dvikovą su Trinidadu ir Tobagu, baigėsi nulinėmis lygiosiomis. Prieš galingą švedų puolimo liniją atsilaikė Jordanija ir Suomija.

Tiesa, į rikiuotę po smegenų sutrenkimo grįžo pagrindinis vartininkas Andreasas Issaksonas, veikiausiai pradėsiantis rungtynes startinėje vienuolikėje. Jei futbolininkas negalės pasirodyti aikštėje, jį ir vėl pakeis Rami Shaabanas, gynęs vartus pirmajame mače.

Tuo tarpu saugas Tobiasas Linderothas treniruotėje patyrė kelio traumą, tačiau spėjo atsigauti ir taip pat veikiausiai bus pasiruošęs žaisti.

Puolėjas Henrikas Larssonas pelnęs įvartį gali patekti į istoriją kaip ketvirtasis futbolininkas, dalyvavęs pasaulio čempionatuose ir nuginklavęs varžovų vartininkus 12-os metų cikle (1994 – 2006). Iki šiol tai pavyko padaryti tik tokiems legendiniams futbolininkams kaip Pele (1958 – 1970), Uve Seeleris (1958 – 1970), Diego Maradona (1982 – 1994) bei Michaelis Laudrupas (1986 – 1998).

Paragvajus

Paragvajaus rinktinė šiame mače turės verstis be pagrindinio vartininko Justo Villaro – patyręs žaidėjas susižeidė pirmajame mače su Anglija ir aikštėje greičiausiai nebepasirodys. Vietoje jo turėtų žaisti atsarginis vartininkas Aldo Bobadilla.

Dėl blauzdos susižeidimo negalės rungtyniauti ir gynėjas Delio Toledo.

Jose Montelas gali tapti jauniausiu paragvajiečiu, dalyvavusiu pasaulio čempionate. Ketvirtadienio mače jam bus 18 metų ir 88 dienos. Dabartinis rekordas priklauso Delfinui Benitezui Caceresui, kuris dar 1930 metais žaidė sulaukęs 19 metų ir 266 dienų.

J.Montelas taip pat turi galimybę patekti į pirmąjį jauniausių visų laikų dalyvių dešimtuką.

Mintys prieš rungtynes

„Tikimės, kad pagaliau pavyks pelnyti įvartį ir pademonstruoti gerą sportinę formą”,- sakė L.Lagerbackas. – Esame sunkioje situacijoje ir privalome laimėti. Turime žaisti su ugnele bei nuvyti blogas mintis po pirmosios nesėkmės”.

Tuo tarpu H.Larssonas tvirtino: „Svarbu neprarasti pasitikėjimo savo jėgomis, kovoti ir žaisti savo žaidimą bei nepanikuoti. Visi, jog šios rungtynės yra be galo svarbios, todėl turime jam susikoncentruoti. Vienintelis dalykas, kurį turėjome padaryti pirmajame mače – įmušti įvartį. Bet nėra prasmės prie to sustoti ir nerimauti, laikas žaisti toliau.”

„Švedija yra komanda, su kuria privalu skaitytis”,- sakė Paragvajaus treneris A.Ruizas. Žinome, kokie jie yra. Prieš Trinidadą jie sužaidė gerai, to nepasako tik rezultatas. Antrajame mače jie greičiausiai žais dar geriau, bet mes esame jų lygio varžovai”.

„Tai bus mūsų finalas, nes pralaimėję pradėsime krautis daiktus”,- pridėjo puolėjas Nelsonas Valdezas. – Jei su švedais žaisime taip, kaip pirmojo mačo antrajame kėlinyje, būsime lygūs varžovai bet kuriai rinktinei”.

Ankstesni susitikimai

Iki šiol Švedija ir Paragvajus jėgas išmėgino du kartus. 1950 metų pasaulio čempionate rinktinės sužaidė lygiosiomis 2-2.

2002 metais pasiruošimo pasaulio čempionatui Pietų Korėjoje ir Japonijoje metu komandos išmėgino jėgas antrą kartą ir tuomet Stokholme pergalę 2-1 iškovojo Paragvajus.

Numatomos startinės sudėtys

Švedija (4-4-2):

1-Andreasas Isakssonas; 2-Mikaelas Nilssonas, 3-Olofas Mellbergas, 4-Teddy Lučičius, 5-Erikas Edmanas; 6-Tobiasas Linderothas, 9-Fredrikas Ljungbergas, 21-Christianas Wilhelmssonas; 16-Kimas Kallstromas; 10-Zlatanas Ibrahimovičius, 11-Henrikas Larssonas.

Paragvajus (4-4-2):

22-Aldo Bobadilla; 21-Denisas Caniza, 5-Julio Cesaras Caceresas, 4-Carlosas Gamarra, 2-Jorge Nunezas; 6-Carlosas Bonetas, 10-Roberto Acuna, 13-Carlosas Paredesas, 16-Cristianas Riverosas; 9-Roque Santa Cruzas, 18-Nelsonas Haedo Valdezas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.