Konservatoriai reikalauja socialdemokratų atsiprašymo

Konservatoriai kandidato į premjerus socialdemokrato Zigmanto Balčyčio pareikalavo atsiprašyti už savo partijos derybininkų dėl koalicjos „melą”.

„Ar jūs galite iš šios tribūnos viešai atsiprašyti dėl jus delegavusios partijos melo, ar ir toliau melavimas liks jūsų partijos bruožu?” – kandidato į premjerus klausė Tėvynės sąjungos pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė.

Konservatoriams užkliuvo socialdemokratų oficialus pareiškimas, esą derybos nutraukiamos, nes konservatoriai nesutinka su socialdemokratų programa, kurios atsisakyti šie negalintys.

„Nenorėdami iš esmės svarstyti mūsų programos, konservatoriai pasisako prieš tiesioginius merų rinkimus, nepripažįsta vykdomos socialinės politikos tęstinumo, prisiimtų valstybės įsipareigojimų dėl indėlių grąžinimo, darbo užmokesčio ir pensijų didinimo, socialinės paramos jaunoms ir daugiavaikėms šeimoms. Socialdemokratai su tuo sutikti negali”, – rašyta socialdemokratų pareiškime.

Konservatoriai kategoriškai paneigė, esą jie pasisakantys prieš indėlių grąžinimą ir socialinės politikos tęstinumą, ir socialdemokratų derybininkus apkaltino melu.

Kandidatas į premjerus Z.Balčytis į konservatorių raginimus atsiprašyti nereagavo – siūlė jiems savo poziciją išdėstyti raštu.

„Yra oficialus derybinės grupės pareiškimas, jums ir reikėtų jį paneigti raštiškai, kaip raštiškai pateikė socialdemokratai”, – sakė Z.Balčytis.

Prezidentas Valdas Adamkus ketvirtadienį plenariniame posėdyje pateikė Seimui socialdemokrato Z.Balčyčio kandidatūrą į premjero postą.

Socialdemokratai, formuojantys centro kairės bloką, teigia turį užsitikrinę 53 balsų persvarą Seime – socialdemokratų, valstiečių liaudininkų, pilietininkų ir liberalcentristų.

Z.Balčytis, kuriam dabar 52-eji, 2001-2005 metais dirbo susisiekimo ministru, o nuo 2005 metų gegužės – finansų ministru.

Žlugus tryliktajai Vyriausybei Z.Balčyčiui buvo pavesta laikinai eiti premjero pareigas, jis taip pat yra laikinasis Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovas.

Dekretą dėl socialdemokrato Algirdo Brazausko Vyriausybės atstatydinimo prezidentas pasirašė birželio 1 dieną, kai suiro iki tol valdžiusi kairiųjų koalicija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

3 atsiliepimai į "Konservatoriai reikalauja socialdemokratų atsiprašymo"

  1. Albinas

    Keista ,kad konservatoriai derėjosi su Kompartijos-LDDP branduoliu,o zuokininkai,darbiečiai jiems ne pagal moralę.Tiesa tai prezidento užmačios.Grąžinti indėlius – konservatorių iniciatyvą, o tuometiniai LDDP vadovai per spaudą rėkė, kad tai valstybės krachas.Ar nebeliko tų pasisakymų ir purvo dokumentų ir straipsnių ?Melas ir akių dumimas- dabartinių socdemų veiklos pagrindas.Juk ministras pirmininkas vėl lieka neatsakingas,vėl viskas kaip geraisiais AMB laikais.

  2. Romualdas

    Nesutikciau su Albinu. Konservatoriai rupinosi tik indeliu grazinimu turintiems privilegijas. O pats gerai atsimenu, kad yra sake, jog normaliems darbingiems zmonems grazinti nebutina. Ir savo valdymo laike visada apeidavo paprastus zmones. Dizugiuosi, kad konservai liks ir vel uz borto

  3. VITAS

    Romualdas arba serga amnezija arba stogas pavaziavo jeigu tokias nesamones prisimena apie indeliu grazinima

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.