Plūdurai skelbia maudynių pradžią

Nuo vakar Klaipėdos paplūdimiuose apie saugią maudymosi zoną plaukikus vėl įspėja plūdurai.

Nuo šiaurinio molo iki Karklės esančiuose paplūdimiuose, kur budi gelbėtojai, vakar buvo išmesti plūdurai, skirti pažymėti saugesnę maudymosi vietą. Kur jų nebus, maudytis nesaugu, – primena Skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Gintautas Joknys.

Pasak jo, nuplaukus už plūdurų, maudytis taps pavojinga. Tiesa, plaukiančius toliau ir taip rizikuojančius poilsiautojus gelbėtojai stebės atidžiau, tačiau įspėja, kad tokiais atvejais juos bus sudėtingiau ir išgelbėti.

G. Joknys, be kita ko, įspėja oranžinių gelbėtojų plūdurų nesupainioti su žvejų plūdurais.

Saugią maudynių vietą žymintys plūdurai išmėtyti ten, kur yra maždaug 1,5-1,8 metro gilis, orientuojantis tiek į vaikus, tiek į suaugusiuosius.

Vientisos linijos tarp jų nebus užbrėžtos, o atstumai parinkti vizualiai, kad tiek iš dešinės, tiek iš kairės pusės plaukiantis žmogus matytų, ar jis dar saugioje teritorijoje.

Kodėl plūdurai išmesti tik vakar, nors žmonės maudytis pradėjo gerokai anksčiau? Anot tarnybos atstovo, tie, kurie išdrįsta maudytis, toli nuo kranto dar neina.

„Kol vanduo šaltas, nebuvo prasmės dėti plūdurų, nes žmonės įbrenda iki kelių, bambos, šiek tiek pasipliuškena ir tuoj bėga į krantą šildytis. Kai atšils vanduo, atsiras ir norinčiųjų nuplaukti toliau nuo kranto”, – sakė G. Joknys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.