Vilniuje duris atvėrė karaimų patiekalų restoranas „Šardivan”

Praėjusią savaitę sostinės centre, Gynėjų g. 2/Gedimino pr. 49a, duris atvėrė restoranas „Šardivan”, kuris sostinės gyventojams ir svečiams siūlo paragauti karaimų virtuvės patiekalų.
„Šardivan” karaimų kalba reiškia kopėčios. Tokį pavadinimą mūsų restoranui parinkome norėdami pabrėžti restorano siekį tiekti vis tobulinti virtuvės kokybę ir klientų aptarnavimą. Kita vertus, svarbi mūsų restorano virtuvės dalis – gardūs ir maistingi karaimų patiekalai”, – sakė iš Trakų kilusi Dominika Noreikienė, viena iš restorano bendrasavininkių.
Pasak jos, gardžios karaimų virtuvės patiekalais lengva pasimėgauti Trakuose, tačiau Vilniuje jų rasti nelengva. Todėl „Šardivan” tiekiami lietuvių mėgstami keturių rūšių kibinai patiks norintiems pasisotinti sostinės gyventojams, o į Trakus neturintys galimybės nuvažiuoti Vilniaus svečiai apsilankę restorane turės galimybę paragauti tradicinio karaimų maisto ir Vilniuje.
Šiuo metu restorane galima paragauti kibinų su aviena, jautiena, vištiena ir grybais ar kiauliena (3-5 Lt), karaimų „Senolių troškinio” (9,8 Lt) bei tradicinio šios unikalios tautos, gyvenančios Lietuvoje, tradicinio kmynų gėrimo (1,5 Lt). Nebrangūs, bet krosnyje ruošiami ir šildomi patiekalai patiekiami visada švieži.
Restorano bendrasavininkė žada, kad karaimų virtuvės patiekalų pasirinkimas šioje maitinimo įstaigoje bus nuolat atnaujinamas, o visas valgiaraštis derinamas prie sezono. Tuo tarpu norintys pasisotinti tradiciniu tautiečiui patiekalu restorano lankytojai taip pat ras ką pasirinkti: čia siūlomi kepsniai su jautiena ir kiauliena patiks norintiems sočiai pasistiprinti, o lengvesnio maisto mėgėjai galės rinktis vištienos, žuvies ar daržovių patiekalus su įvairiais garnyrais, ar paragauti vienas iš šešių rūšių valgiaraštyje siūlomų salotų.
Restoranas padalintas į dvi erdves, tarp kurių stovi baras. Aukštų lubų restorano vienos erdvės sieną puošia didžiulė pokario laikų karaimų šeimos nuotrauka, o abiejose patalpose ant sienos kabo restorano simbolis – kopėčios. Restorane – 65 sėdimos bei 200 stovimų vietų. „Šardivan” svečius šiokiadieniais kviečia nuo 10 val. iki 24 val., savaitgaliais – nuo 11 val. iki 24 val.
Netoli Jasinskio g. esančio „Verslo trikampio”, Lietuvos Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos bei Lietuvos Respublikos Seimo įsikūręs restoranas pietums kiekvieną darbo dieną pietums siūlo sriubą ir pasirinkti vieną iš dviejų paruoštų patiekalų. Dienos pietų kaina „Šardivan” neviršija 9 Lt. Erdvaus restorano darbuotojai mielai ruošia ir furšetus ar siūlo užsisakyti restoraną pobūviams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.