Į Sibirą šiandien išvyksta jaunimo atstovai

Šiandien, praėjus 65 metams, kai iš Lietuvos į Sibirą pajudėjo pirmasis tremtinių traukinys, ten savo noru išvyksta pirmoji jaunimo ekspedicija. Jie lankysis Irkutsko srityje.

„Tai simboliškas tų dienų įprasminimas ir paminėjimas. Taip mes mėginame šią neseną, bet skaudžią Lietuvos istorinę patirtį ne tik priminti jaunimui, bet ir suteikti galimybę jaunam žmogui prisiliesti prie šios patirties, savaip ją išgyventi ir suvokti jau per save patį”, – sako ekspedicijas rengiančios Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos prezidentas (LiJOT) Miroslavas Monkevičius.

Jaunimo atstovams sėkmingos pirmosios ekspedicijos linkės ir šalies valdžios atstovai: Iškilmingame posėdyje Seimo pirmininkas V.Muntianas jaunimo atstovams įteiks atminimo lenteles, J.E. Prezidentas V.Adamkus Lukiškių aikštėje vyksiančiame minėjime – Valstybės vėliavą, į Vilniaus traukinių stotį 16 val. išlydėti jaunimo atstovų žada atvykti projekto globėjai A.Brazauskas ir prof. V.Landsbergis.

Primename, kad Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) šią vasarą surengs keturias išskirtines ekspedicijas į lietuvių trėmimų, masinių žudynių, koncentracijos stovyklų ir įkalinimo vieta. Šiuo projektu siekiama paskatinti jaunimą domėtis valstybės istorija ir puoselėti tautos atmintį. Jaunoji karta ne šiaip keliaus į Sibirą, jie tvarkys lietuvių kapines, susitiks su ten gyvenančiomis lietuvių bendruomenėmis, pasakos jiems apie dabartinę Lietuvą. Jaunimas taip siekia prisidėti minint Lietuvos laisvės penkioliktąsias metines bei deramai pagerbti nuo Sovietų okupacijos nukentėjusius Lietuvos piliečius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Be kategorijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.