Dūmai virš Klaipėdos – dėl avarijos

Klaipėdiečius išgąsdinę juodi dūmai, praėjusio pirmadienio vakarą pakibę virš pietinės miesto dalies, ir ore tvyrojęs nemalonus kvapas sklido iš Šilutės plente veikiančios katilinės. Šiandien aiškintis susidariusios situacijos ten vyksta aplinkosaugininkai.

Vakar „Vakarų ekspreso” redakciją pasiekė elektroninis laiškas su mėgėjiška nuotrauka, kurioje užfiksuoti virš Klaipėdos slenkantys juodi dūmai.

Bendrovėje „Klaipėdos energija” išsiaiškinome, jog šiai įmonei priklausanti katilinė Lypkiuose nedirba nuo pavasario ir taršos šaltinis – kitas.

Šilutės plente, už buvusio mėsos kombinato, yra dar viena katilinė, kuri anksčiau priklausė baldus gaminančiai bendrovei „Dilikas”, o dabar – Ukmergės įmonei „Izobara”, kuri Klaipėdoje turi savo atstovybę.

Prieš kelis mėnesius šios įmonės Šilumos ūkio priežiūros vadovo pareigas pradėjęs eiti Algirdas Kaminskas neneigė, kad praėjusio pirmadienio vakarą iš katilinės kilo juodi dūmai.

„Viename katile įvyko avarija – trūko vandens būgnas. Todėl dirbo mažesnio galingumo katilas, gal dėl per didelės apkrovos ir pasirodė dūmai”, – sakė A. Kaminskas.

Jis žmonių pretenzijų dėl nemalonaus kvapo ar dėl to, kad dūmai virš pietinės Klaipėdos dalies pasirodo periodiškai, nenorėjo priimti: „Nesutinku, kad mūsų katilinė visą laiką teršia aplinką. Minėta avarija – išimtis. Tiesa, apie ją aplinkosaugininkams, kaip dera, nepranešėme. Tačiau netrukus jų sulauksime.”

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros valstybės inspektorė Irena Žemgulienė patvirtino šiandien vyksianti į katilinę.

„Iš tiesų, apie tai, kad dūmai pasklido virš Klaipėdos pirmadienio vakarą, sužinojome tik antradienio rytą. Tad teigti, kad informacija apie avariją buvo nuslėpta – neteisinga. Bendrovės „Izobara” atstovai žadėjo avarijos padarinius likviduoti iki trečiadienio popietės”,- aiškino I. Žemgulienė.

Tiesa, kadangi apie avariją pranešta tik kitos dienos rytą, buvo prarasta galimybė atlikti matavimus ir sužinoti, ar tarša neviršijo leistinų normų.

I. Žemgulienės teigimu, minėtoji katilinė aplinkosaugininkų dėmesio sulaukdavo ir anksčiau: už oro taršą atsakingi asmenys jau du kartus sulaukė piniginių baudų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.