ES lėšų byla gelia ir politikams

Prokurorų atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl įtartino ES paramos skirstymo gali būti minimas ir laikinojo premjero socialdemokrato Zigmanto Balčyčio sūnus Donatas Balčytis.

Antradienį generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis tvirtino negalįs nei paneigti, nei patvirtinti šios BNS šaltinių informacijos.

D.Balčytis porą metų dirbo Lietuvos verslo paramos agentūroje (LVPA). Ši agentūra vertina projektus pinigams iš ES fondų gauti.

Finansų ministrui Z.Balčyčiui šįmet sausį jau teko aiškinti, kad sūnus šioje institucijoje įsidarbino pagal visas taisykles. Šių metų kovą D.Balčytis išėjo iš darbo LVPA.

Panašiu metu teisėsaugininkai sulaikė šios agentūros direktoriaus pavaduotoją Mindaugą Vilčinską, anksčiau dirbusį Nacionalinėje mokėjimo agentūroje (NMA).

LVPA biure buvo atliktos kratos. Taip pat suimtas ir LVPA agentūros Kontrolės departamento priežiūros skyriaus vadovas Tomas Ulinauskas.

M.Vilčinskas įtariamas prieš trejus metus aplaidžiai vykdęs savo tuometes – NMA departamento vadovo – pareigas ir sudaręs sąlygas fiktyviai bendrovei Šilų paukštynui gauti apie 200 tūkst. litų iš ES fondų.

Narpliodami šios bendrovės sąsajas su buvusiais NMA tarnautojais, prokurorai prisikasė prie Darbo partijos buhalterinės apskaitos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.