Nelaimių vandenyje savaitgalis

Savaitgalį iš įvairių šalies vandens telkinių ištraukti šeši skenduoliai. Net trys tragedija pasibaigusios nelaimės įvyko Kaune arba pakaunėje – Noreikiškėse ir Alšėnuose.

Žygdarbin pastūmėjo pasąmonė

Nelaimės prasidėjo penktadienio vakare. Apie pusę dešimtos Kauno priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai pranešta, kad Nemune ties Vytauto bažnyčia skęsta žmogus.

Kaip dienraščiui pasakojo šio įvykio centre buvęs ir net nedvejodamas nepažįstamąjį gelbėti puolęs Kauno technologijos universiteto Energetikos ir valdymo inžinerijos fakulteto trečiakursis Igoris Ivanskij, vaikščiodami prie upės su mergina jie išgirdo netikėtą pliaukštelėjimą į vandenį. Dirstelėjus vandenin, jame blaškėsi žmogus. Tiesiog akyse pakilęs Nemuno vanduo jį ėmė nešti Vilijampolės link.

21-erių metų studentas prisipažįsta iš pradžių sutrikęs, tačiau neilgam. Kartu buvusiai draugei A.Puškino vidurinės mokyklos abiturientei puolus mobiliuoju telefonu rinkti numerį 112, jis greitai nusirengė ir šoko į upę.

Pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovo spaudai Aurelijaus Lukausko, iš artimiausios – Nemuno gatvės dalies pasiųstos jų automašinos buvo įvykio vietoje jau po trijų minučių. Skendusysis, sugriebtas už dvidešimt penkių metrų nuo kranto, jau buvo ištrauktas. Jį išgelbėjęs studentas darė nelaimėliui dirbtinį kvėpavimą.

Trys žūtys – trys mįslės

Iš studento estafetės lazdelę perėmę ugniagesiai gelbėtojai nelaimėlio plaučių ventiliacijai panaudojo specialią techniką – Ambo pagalvę. Netrukus pasirodė ir Šilainių komandoje besidislokuojantys narai su deguonies pagalve. Bendromis visų pastangomis nežinomasis į Kauno medicinos universiteto klinikas atvežtas dar gyvas, tačiau be sąmonės. Jam diagnozuotas ir kūno atšalimas.

Tačiau šeštadienio paryčiais šis penkiasdešimtmetis mirė. Pagrindinė versija – savižudybė. Pasak į pagalbą nelaimėliui puolusio studento, panašus į šį vyriškį neblaivus asmuo tą vakarą vaikščiojo krantine pirmyn atgal. Vienu metu lyg ir bandė juos užkalbinti. Paklaustas, kas jį pastūmėjo tokiam žygdarbiui (ugniagesiai gelbėtojai teigė ketinantys pristatyti studentą apdovanojimui), I.Ivanskij net nežinojo, ką atsakyti: „Taip pasielgiau pirmą kartą: nesu joks sportininkas, tiesiog studentas…”

Šeštadienio popietę Noreikiškėse esančios UAB „Kauno šiltnamiai” teritorijoje iš tvenkinio ištrauktas trisdešimtmečio kauniečio Vitalijaus Tumševičiaus skenduolis. Pirminiais duomenimis, šio Šv.Gertrūdos gatvės gyventojo Kauno policija jau nuo balandžio ieškojo kaip dingusiojo be žinios.

To paties šeštadienio vakare Alšėnų seniūnijos, Jonučių gyvenvietėje, vos metro pločio žolėmis bei krūmais apaugusiame Maišios upelyje aptiktas trisdešimt ketverių metų garliaviškio Valdo Bielskio skenduolis.

Abiejų minėtų įvykių aplinkybės vakar dar tebebuvo apaugusios gandais. Nors pirminės apžiūros metu jokių į akis krentančių smurto žymių nepastebėta, visus taškus ant „i” turėjo sudėti skrodimo išvados.

Žvejo lemtimi tapo plūduras

Ar kiti du šio savaitgalio skenduoliai – pirmosios jau prasidėjusio maudynių sezono ar kitomis aplinkybėmis įvykusių nelaimių aukos vakar dar negalėjo pasakyti ir šiuos įvykius užregistravę bei skenduolius traukę Klaipėdos bei Šiaulių rajono policijų budėtojai bei ugniagesiai gelbėtojai. Sekmadienio rytą iš Kapstatų ežero (Klaipėdos rajonas) ištrauktas nuskendusio vyro kūnas. Vėlyvą popietę Šiaulių rajono Bubių tvenkinyje penkiolikos metrų atstumu nuo kranto trijų metrų gylyje aptiktas trisdešimt dvejų metų vyro skenduolis.

Nei sekmadienį, nei vakar (bent iki popietės) nesisekė rasti naktį į sekmadienį Nemune ties Jurbarko rajono Raudonės gyvenviete dingusio vietinio žvejo. Jurbarko rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Gražvydo Milerio duomenimis, šešiasdešimt vienerių metų vyriškis pradingo po to, kai apvirto į plūdurus, žyminčius upės vagą stambesniems laivams, atsitrenkusi jų valtis. Teigiama, kad tąnakt buvo nemažos bangos, o pakilęs upės vanduo kaip niekad sraunus. Antrasis žvejys, kuriam pavyko išsigelbėti, teigia, kad kurį laiką jiedu bandė plaukti krantan, laikydamiesi už apvirtusios valties. Tačiau netrukus ši kažkaip užstrigo: prasilaikyti pernakt tokiu būdu virš vandens buvo neįmanoma, todėl jiedu nusprendė bandyti plaukti krantan. Jaunesnysis jį pasiekė, vyresnysis – ne.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.