Poilsiautojai nebenori juokauti su jūra

Naujokų ir ilgametę patirtį turinčių gelbėtojų interesai skiriasi. Pirmieji labiau būgštauja, ar sugebės susitvarkyti iškilus nelaimės pavojui, vyresnieji rūpinasi, kaip užbėgti nelaimei už akių.

Kol kas maudytis jūroje išdrįsta vos vienas kitas poilsiautojas. Tokių drąsuolių padaugėja savaitgaliais.

„Vakarų ekspreso” kalbinti jaunesni gelbėtojai pasakojo pastarosiomis dienomis labiau stebintys poilsiautojus. Tuo tarpu vyresnieji nepamiršta įspėti per ilgai vandenyje užsibuvusius moksleivius.

„Prevencinis darbas duoda rezultatų”, – tikino Smiltynės budintis gelbėtojas Algirdas, skaičiuojantis jau 10-ąją vasarą paplūdimyje.

Algirdas pasakojo, kad po truputį keičiasi poilsiautojų kultūra: anksčiau jie priekaištaudavo už trukdymus plaukti tolyn nuo kranto, dabar patys to vengia ir paiso saugumo. „Žmonės pagaliau suprato, kad su jūra juokauti negalima”, – sakė jis.

Gelbėtojas pastebėjo, kad perspėjimai elgtis vandenyje atsakingiau duoda rezultatų – per pastaruosius porą metų skendimo atvejų sumažėjo trečdaliu.

Algirdas nesutiko su nuomone, kad dabar į vandenį dažniau lipa tik atvykėliai iš kitų miestų. Savaitgalį gelbėtojas iš vandens „krapštė” vaikus, kurie vos iki 12 laipsnių įšilusiame vandenyje pliuškenosi daugiau kaip 10 minučių.

Algirdas juokavo, kada dabar turi ir kitų darbų – prižiūrėti jaunesniuosius kolegas.

Antrus metus gelbėtoju dirbantis Robertas tikisi, kad ši vasara bus lengvesnė. Pernai naujai „iškeptą” gelbėtoją slėgė atsakomybė ir kaustė baimė, kaip reikės elgtis atsakingu momentu.

19-metį Aleksandrą gelbėtojų gretas papildyti paskatino romantiškos vilionės ir noras užsidirbti. Vaikino neatbaidė mokamas tik minimalus atlyginimas.

„Sunkiais gyvenimo momentais menininkai visada ieško uždarbio”, – sakė Aleksandras, besidomintis daile ir rudenį Maskvoje ketinantis studijuoti reklamos specialybę.

Vaikinus darbas prie jūros vasarą vilioja ir tuo, kad abu gerai plaukia ir mėgsta bendrauti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.