„Skylę” M. Mažvydo alėjoje tikimasi pradėti lopyti rudenį

Ties Herkaus Manto gatvės ir M. Mažvydo alėjos sankryža jau šį rudenį planuojama pradėti statyti gyvenamosios ir komercinės paskirties pastatą.

Visą objektą sudarys trys pagrindiniai tiek aukščiu, tiek medžiagomis ir architektūra besiskiriantys tūriai. Arčiausiai Herkaus Manto gatvės iškilsiantis pastatas planuojamas penkių aukštų, stovėsiantis palei M. Mažvydo alėją – šešių, o šalia S. Šimkaus gatvės – taip pat šešių, tačiau šiek tiek mažesnis.

Iš viso čia planuojama beveik 70 butų, o kai kurie iš jų – įrengti viduriniame pastate – turėtų būti per du aukštus. Kai kurie butai turės prancūziškus arba pakabinamus balkonus. Viršutiniai planuojami mansardiniai, su terasomis.

Automobilių stovėjimo vietos, kurių turėtų būti 100, bus įrengtos požeminėje aikštelėje.

Dviejuose apatiniuose pastato aukštuose planuojamas prekybos pasažas. Prekybinės dviejų aukštų patalpos bus ir atsirasiančiame kiemelyje, o ant pastarojo pastato stogo numatoma įrengti vaikų žaidimų aikštelę.

Pasak projektą įgyvendinančios bendrovės „Realtus” atstovų, planuojamą prekybos centro nuomininkų struktūrą sudarys aukštesnės klasės mados prekinių ženklų, galbūt net naujų Lietuvoje, parduotuvės, paslaugų salonai ir keletas restoranų.

Visas pastato naudingas plotas – apie 8 tūkst., o prekybinių patalpų – apie 2 tūkst. 600 kvadratinių metrų.

Fasadų apdailai ketinama naudoti skirtingas medžiagas – S. Šimkaus gatvės tūris planuojamas raudonų plytų, vidurinis – šviesus, gal kiek „sušildytas” medžiu, o Herkaus Manto korpusas – juodo skalūno.

Tiesa, pastarasis siūlymas Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos Ekspertų taryboje sukėlė diskusijų. Pasak architektų, uostamiestyje ne veltui mėgstami šviesūs pastatai – niūriam uostamiesčio klimatui juoda spalva galbūt nelabai tinkama, ypač jei pastato neapšvies saulė.

Vis dėlto Ekspertų taryba su nedidelėmis pastabomis techniniam projektui pritarė.

Pasak „Realtus” atstovų, pabaigus techninį projektą ir sutvarkius reikiamus dokumentus iškart planuojama pradėti statybas – tai turėtų būti jau rugsėjį, jei tik nebus nesklandumų parenkant rangovą. Statybas baigti ketinama per metus. Bendros investicijos sudarys apie 50 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.