Apžvalga: Australija – Japonija

Birželio 12 dieną startuoja F grupės varžybos, pirmajame mače 16 valandą Lietuvos laiku susitinka Australijos ir Japonijos rinktinės. Kadangi Brazilija laikoma ne tik šios grupės, bet ir viso turnyro favorite, likusiom komandom greičiausiai teks kovoti tik dėl antrosios vietos, todėl šios rungtynės tarp Australijos ir Japonijos itin svarbios.

F grupė

Australija Japonija

Vieta: Fritz-Walter-Stadion, Kaizerslauternas

Teisėjas: Abd El Fatah Essam (Egiptas)

Šio čempionato Australija laukė 32 metus, vienintelį kartą Pasaulio čempionate jie dalyvavo 1974 metais, kai iškrito po grupės turnyro. Tačiau šiais metais vedami trenerio Guuso Hiddinko australai papildomame atrankos mače įveikė Urugvajų ir pateko tarp 32 stipriausių pasaulio ekipų.

Tuo tarpu japonams tai bus jau trečiasis Pasaulio čempionatas, prieš 4-is metus rungtyniaudami pas save namie jie sugebėjo iškopti į aštuntfinalį, kuriame 0-1 nusileido turkams. Šiais metais Japonija tikisi nukeliauti dar toliau. Įdomu tai, jog tekančios saulės šalis tik nuo 1993 metų turi profesionalę futbolo lygą.

Atrankos turnyre į Pasaulio čempionatą japonai iš 18 galimų taškų surinko 15 ir užėmė pirmąją vietą savo grupėje.

Ankstesni susitikimai

Šios dvi rinktinės nei karto tarpusavyje nežaidė Pasaulio čempionato finaliniame turnyre. Paskutinis jų susitikimas vyko 2001 metai Konfederacijų taurėje, pergalę 1-0 šventė Japonija. Iš viso šios ekipos yra sužaidusios 14 rungtynių: 5 kartus laimėjo japonai, 5 australai, 4 mačai baigėsi lygiosiomis.

Pasirengimas čempionatui

Besiruošdama Pasaulio čempionatui Australija sužaidė trejas draugiškas rungtynes: nugalėjo Lichtenšteiną 3-1, Graikiją 1-0 bei sužaidė lygiosiomis 1-1 su Olandija.

Japonija sužaidė 6 draugiškus mačus: pergalės prieš Ekvadorą 1-0, prieš Malta 1-0, lygiosios 2-2 su Vokietija, 0-0 su Škotija, 2-2 su Bosnija ir Hercegovina bei nusileido Bulgarijai 1-2.

Beje Japonija planavo sužaisti draugiškas rungtynes ir su Lietuvos rinktine, tačiau vėliau pasirinko daug silpnesnę Maltos komandą.

Rungtynių prognozės

Šiame mače jau turėtų žaisti Markas Viduka, kuris išsigydė blauzdos traumą bei po kelio traumos atsigavęs Timas Cahillas. Japonijai padėti negalės kulkšnies traumą gavęs gynėjas Akira Kaji.

Bene stipriausia japonų grandis yra saugai: Hidetoshi Nakata, Shunsuke Nakamura, Takashi Fukunishi. Visgi jų gynybai trūksta aukštų ir fiziškai galingų gynėjų, tarp pagrindinės sudėties gynėjų vienintelio Yuji Nakazawos ūgis viršija 180 cm.

Tuo tarpu pagrindiniu Autralijos ginklu gali tapti atakuojantys futbolininkai: Anglijoje žaidžiantis saugas T.Cahillas (atrankos į Vokietiją varžybose per 6 rungtynes pelnęs 7 įvarčius) bei puolėjai M.Viduka ir Harry Kewellas.

Abi komandos šiame mače sieks tik pergalės, nes pralaimėjusi ekipa labai susikomplikuotų savo galimybes tęsti kovą dėl patekimo į kitą etapą.

Numatomos sudėtys

Australija: Schwarzer; Emerton, Neil, Moore, Chipperfield; Grella, Culina, Cahill, Bresciano; Kewell, Viduka

Japonija: Kawaguchi; Miyamoto, Nakazawa, Tsuboi, Komano; Nakata, Fukunishi, Nakamura, Alex; Takahara, Yanagisawa

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.