Paauglys inspektorės nepergudravo

Vakar naktį uostamiesčio 2-ojo PK pareigūnams rūpesčių sukėlė penkiolikmetis. Sulaikytas vaikinas nenorėjo prisistatyti, o vėliau paaiškėjo, jog nenustatytos asmenybės paauglio nėra kur priglausti. Budėtojams pagalbos teko prašyti nepilnamečių reikalų specialistės.

Paauglys buvo sulaikytas tuomet, kai Melnragėje iš statybvietės bandė vogti metalą. Į komisariatą atvežtas purvinas nepilnametis iš pradžių prisistatė Michailu Larinu, gimusiu 1993 metais, vėliau persigalvojo ir pasivadino Mariumi Kupšiu. Duomenų bazės rodė, jog tokių asmenų nėra.

Paauglį neturintį 14 metų, galima sulaikyti ne ilgiau kaip trims valandoms. Jei nepilnametis neturi kur nakvoti, įstatymas neleidžia nusikaltimu įtariamo paauglio apnakvinti Laikinojoje paramos grupėje, įsikūrusioje Šilutės plente.

Į areštinę paauglio uždaryti negalima, o išleisti į gatvę – taip pat. Tikru išsigelbėjimu budėtojams tapo nepilnamečių reikalų inspektorės Redos Milienės patirtis.

Pareigūnė netruko pastebėti, kad, nors ir mažo ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, paauglys negali būti tik 13-os.

„Vaike, tau gi barzda jau želia. Kodėl tu meluoji, kad tai tik 13-ka?” – draugiškai sugėdino vaikiną inspektorė.

Netrukus moteris išsiaiškino, jog nepilnametis gyvena Molo gatvėje. Jam tik penkiolika metų, tačiau jaunuolis valkatauja, jau trejus metus sistemingai bėga iš namų.

Pareigūnei pamažu pavyko išklausinėti, kad vogti metalą nepilnametį įkalbėjo nepažįstami vaikinai.

Smulkios vagystės prie 15-mečio lipte limpa, nes pabėgęs iš namų jis dažniausiai maitinasi metalo laužo supirktuvėse parduodamas vogtą metalą.

Anot inspektorės, jaunuolio tėvai, nors ir išgeriantys, tačiau neteisti, linkę pasirūpinti savo sūnumi ir dviem mažesnėmis atžalomis.

Iš specialiosios uostamiesčio internatinės mokyklos pabėgantis, pamokų nelankantis paauglys tvirtina, kad namuose gyventi jam nepatinka, nes išgėrusi mama garsiai šaukia.

„Man nakvoti pas „bomžą”, apleistame name netoli „Vėtrungės pasažo” – smagiau. Dieną leidžiu sėdėdamas prekybos centre arba žvejoju ant molo. Inspektore, aš stengiuosi pasitaisyti. Jau dvi savaites gyvenau pas tėvus, o draugauju tik su „gerais” draugais. Jie tikrai ne vagys”,- gynėsi paauglys.

Vėliau policijos patruliai jį grąžino tėvams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Paauglys inspektorės nepergudravo"

  1. Vaikas

    „Vaike, tau gi barzda jau želia. Kodėl tu meluoji, kad tai tik 13-ka?” – draugiškai sugėdino vaikiną inspektorė. KAD NE TIK BARZDA IR ANT KOTO JAU PLAUKAI TURĖTŲ BŪTI

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.