Aplinkkelio teks palaukti

Po metų atidaryti planuojamo šiaurinio aplinkkelio statybos darbai vėluoja mėnesiu.

Vis dėlto vakar statybų vietoje apsilankęs Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius džiaugėsi, kad trečdalis darbų jau padaryta.

Su projektą vykdančios bendrovės „Lemminkainen Lietuva” atstovais sutarta, kad dar iki šių metų pabaigos bus baigta tvarkyti viena eismo juosta nuo Kretingos gatvės iki Palangos plento.

Iki rugpjūčio pabaigos turėtų būti baigtas statyti ir viadukas Liepų gatvėje.

Bendrovės „Lemminkainen Lietuva” projektų koordinatoriaus Algirdo Ignoto teigimu, dėl užsitęsusių praėjusios žiemos šalčių darbai vėluoja apie mėnesį.

Visus aplinkkelio statybos darbus ketinama baigti kitų metų vasarą. Tačiau dėl tikslesnės statybos pabaigos datos ketinama susitarti jau kitą savaitę mero ir statybos rangovų pasitarime.

A.Ignotas teigė, kad daugiausiai pastangų pareikalavo viaduko per Liepų gatvę statyba. Sunkiausia, anot jo, buvo perkelti elektros linijas, sutvarkyti vandentiekį, kanalizaciją.

Šiaurinio išvažiavimo keliostatybai jau išleista 21 mln. litų.

R.Taraškevičius neslėpė laukiąs, kad statybos baigtųsi kuo greičiau. Klaipėdos aplinkkelis išspręs daug miesto transporto judėjimo problemų.

Iš Kretingos gatvės bus galima patekti tiesiai į Palangos plentą, viaduką Mokyklos gatvėje.

„Mano nuomone, Lietuvoje šis projektas analogų neturi, išskyrus Vilnių. Tai visais požiūriais labai reikšmingas projektas Klaipėdai, jos gyventojams”, – džiaugėsi meras.

Nuo aplinkkelio statybos darbų sėkmės priklausys ir kito numatyto projekto – Biržos tilto per Danės upę remonto darbai.

„Tiltas, tarnavęs daug metų, šiandien reikalauja rekonstrukcijos. Norint uždaryti centrinę gatvę, būtina sutvarkyti ir aplinkinius kelius”, – sakė R.Taraškevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.