Prezidentas V.Adamkus ragina plėtoti Lietuvos ir Azerbaidžano verslo ryšius

Oficialų vizitą Azerbaidžane tęsiantis Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus penktadienio rytą dalyvavo Baku surengtame Lietuvos ir Azerbaidžano verslo forume, kur pasakė kalbą.

Valstybės vadovas atkreipė dėmesį, kad dabar prekybos tarp Lietuvos ir Azerbaidžano apyvarta sudaro tik apie 12 milijonų eurų bei pabrėžė, kad šalių verslo santykiai galėtų būti daug intensyvesni. „Tai lemia geografiniai atstumai, pernelyg trumpa ekonominių ryšių istorija ir menkas įdirbis plėtojant verslo ryšius. Todėl tokie verslo forumai yra ne mažiau svarbūs už diplomatinį bendradarbiavimą tarp valstybių”, – sakė Prezidentas V.Adamkus.

Lietuvos vadovas pakvietė Azerbaidžano verslininkus aktyviau investuoti Lietuvoje. „Mūsų valstybė sukūrė palankias sąlygas ir tvirtą teisinę bazę investicijoms, – sakė Prezidentas V.Adamkus, – Praleidę palankią galimybę plėtoti verslo ryšius šiandien, ateityje galėsime kaltinti tik save pačius”.

Valstybės vadovas paragino Azerbaidžano verslininkus atvykti į Lietuvą ir įsitikinti mūsų šalies pažanga, verslo pasiekimais ir kuriama gyvenimo gerove. „Esu optimistas ir tikiu, kad ateityje Lietuvą ir Azerbaidžaną ateityje jungs energetiniai bei transporto ryšiai, abipusės investicijos ir aktyvi prekyba”, – sakė Prezidentas.

Į abiejų valstybių verslo forume dalyvaujančius Lietuvos verslininkus kreipėsi ir Azerbaidžano Respublikos Prezidentas Ilhamas Alijevas (Ilham Aliyev), kuris paragino mūsų šalies verslininkus drąsiau investuoti šioje Pietų Kaukazo valstybėje ir užtikrino, kad Azerbaidžanui pavyko sukurti investicijoms saugią aplinką.

„Azerbaidžanas yra draugiška valstybė, turinti daug ateities planų ir kurianti nemažai projektų”, – sakė Prezidentas I.Alijevas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.