Futbolo karštinė prasideda

Šiandien rungtynėmis tarp šeimininkų – vokiečių ir Kosta Rikos rinktinių prasideda pasaulio futbolo čempionatas. Kuri rinktinė ateinančius keturis metus galės vadintis stipriausia planetos komanda, paaiškės po lygiai mėnesį truksiančių kovų.

Dėl čempionų vardų kovos 32 rinktinės – jos žais susiskirsčiusios į aštuonias grupes.

Pirmenybių metu iš viso bus sužaistos 48 atrankos bei 16 atkrintamųjų varžybų, jos vyks 12-os Vokietijos miestų – Berlyno, Dortmundo, Frankfurto, Gelzenkircheno, Hamburgo, Hanoverio, Kaizerslauterno, Kelno, Leipcigo, Miuncheno, Niurnbergo ir Štugarto stadionuose, kuriuose rungtynes gali stebėti per pusę milijono aistruolių.

Čempionato organizatoriai tikisi, kad šiais metais bus sumušti ir žiūrimumo per televiziją rekordai – viliamasi, kad rungtynes per televiziją stebės daugiau nei ketvirtis milijardo žiūrovų iš viso pasaulio.

Pradžia – Miunchene

Pirmosios rungtynės vyks Miunchene, įspūdingos išvaizdos „Allianz” arenoje, talpinančioje beveik 60 tūkst. žiūrovų. Ruošdamiesi čempionatui vokiečiai į šią areną investavo arti 300 mln. eurų.

Visas 18-ųjų pasaulio pirmenybių dvikovas tiesiogiai transliuos ir Lietuvos nacionalinė televizija.

Šis čempionatas vienaip ar kitaip pakeis istoriją.

Nuo to laiko, kai 1930-aisiais Urugvajuje įvyko pirmasis čempionatas, Brazilija čempionais tapo 5 kartus, Italija ir Vokietija – po 3, Urugvajus ir Argentina – po 2, Anglija ir Prancūzija – po 1 kartą.

Finaluose žaidė: Vokietija ir Brazilija – po 7 kartus, Italija – 5, Argentina – 4, Urugvajus, Vengrija, Čekija ir Olandija – po 2, Švedija, Anglija ir Prancūzija – po 1 kartą.

Visų čempionatų metu buvo įmušti 1992 įvarčiai.

Linksmos ir liūdnos naujienos

Tuo tarpu paskutinės naujienos ypač nudžiugino Anglijos rinktinės sirgalius, tačiau privertė už galvų griebtis prancūzus bei sunerimti vokiečius.

Po ilgos nežinios nepriklausoma medikų komisija nusprendė, kad Anglijos rinktinės ir „Manchester United” komandos puolėjas Veinas Runis galės padėti nacionalinei ekipai pasaulio futbolo čempionate.

Tiesa, 20-metis futbolininkas galės rungtyniauti tik po grupės varžybų, jei anglai pateks į turnyro aštuntfinalį.

Anglijos futbolo asociacija (FA) turi priimti nutarimą, ar įtraukti V. Runį į rinktinės sudėtį. Jei FA priims puolėjui teigiamą sprendimą, tada komandą paliks Džermeinas Defo.

Futbolininkas traumą patyrė per prieš paskutiniojo Anglijos čempionato turo rungtynes balandžio mėnesio pabaigoje su Londono „Chelsea”. Atlikus medicininius tyrimus žaidėjui buvo nustatytas pėdos kaulo lūžis.

Prancūzijos futbolo rinktinės treneris Reimonas Domenešas traumuotą puolėją Džibrilą Sisė pakeitė Liono „Olympique” žaidėju Sidniu Govu, vakar pranešė Prancūzijos futbolo federacija.

Dž. Sisė buvo priverstas pasitraukti iš planetos pirmenybių, kai trečiadienio draugiškose rungtynėse su Kinija (3:1) susilaužė koją.

Prancūzija čempionate žais G grupėje su Šveicarija, Pietų Korėja ir Togu.

Pirmosios rungtynės – be kapitono

Vokietijos rinktinės kapitonas ir naujasis Londono „Chelsea” saugas Michaelis Balakas bus priverstas praleisti pirmąsias pasaulio futbolo čempionato rungtynes su Kosta Rikos komanda.

Trečiadienį vykusioje treniruotėje vokietis patyrė blauzdos traumą, dėl kurios nacionalinės ekipos treneris Jurgenas Klinsmanas nusprendė nerizikuoti saugo sveikata ir neleisti rinktinės lyderio į aikštę.

„Atrodo, kad M. Balakas negalės žaisti su Kosta Rika. Mes norime jį matyti aikštėje, bet daug svarbiau, kad jis išgytų. Nemanau, kad pirmosios rungtynės kažkuo svarbesnės nei tos kurios laukia ateityje”, – teigė Vokietijos rinktinės treneris.

Paskutiniai draugiški mačai

Čempionatui besiruošiančios rinktinės sužaidė paskutines draugiškas rungtynes.

Ispanijos rinktinė paskutinėse draugiškose rungtynėse trečiadienį Ženevoje 2:1 (0:1) įveikė Kroatijos komandą ir pratęsė nepralaimėtų mačų seriją iki 22.

Ispanai atsiliko 0:1 po 14-ąją min. Pablo Ibanjeso įvarčio į savo vartus, tačiau 62-ąją min. Manuelis Pernija, o Fernandas Toresas jau per pridėtą laiką išplėšė pergalę.

Ispanija pasaulio čempionate žais H grupėje su Ukraina, Tunisu ir Saudo Arabija. Kroatai rungtyniaus F grupėje kartu su Brazilijos, Japonijos ir Australijos futbolininkais.

Kitose rungtynėse Prancūzija 3:1 (1:0) nugalėjo Kiniją, o Australija 3:1 (1:1) įveikė Lichtenšteiną.

Tuniso ir Irako rinktinės sužaidė taikiai 0:0, įvarčių nebuvo įmušta ir Saudo Arabijos bei Bosnijos ir Hercegovinos susitikime.

Sūnui žaisti neleido

Serbijos ir Juodkalnijos futbolo rinktinės treneris Ilja Petkovičius per pasaulio čempionatą Vokietijoje galės remtis tik 22 žaidėjais. Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) neleido serbų trenerio sūnaus Dušano pakeisti kitu žaidėju.

D. Petkovičius į rinktinę buvo pakviestas vietoj traumuoto Mirko Vučiničiaus. Toks sprendimas sulaukė didžiulės žiniasklaidos kritikos, todėl trenerio sūnus nusprendė nevykti į Vokietiją.

Pagal FIFA reglamentą, naujas žaidėjas pasaulio čempionatui gali būti registruojamas likus ne mažiau kaip 24 val. iki pirmųjų rungtynių, ir tik tada, jei keičiamas žaidėjas dėl sveikatos problemų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Futbolo karštinė prasideda"

  1. gintarė

    labas as esu gintarė 😳

  2. gintarė

    seip as cia neussiregisravusi bet nk 🙄 8) 😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.