Linksmybes nutraukė nepilnamečio mirtis

Vakar uostamiestyje užfiksuota nepilnamečio, įtariama, apsinuodijusio alkoholiu, mirtis. Neatmetama ir galimybė, jog jaunuolis galėjo vartoti kvaišalus.

Vakar, apie 6 val., Klaipėdos miesto VPK budėtojai gavo pranešimą, kad prie Jūros gatvės, kurios pradžioje įsikūręs ir komisariatas, 17 namo aptiktas negyvas šešiolikmetis.

Atvykus į įvykio vietą nustatyta, jog tai – klaipėdietis Žilvinas P. Atskubėję greitosios medicinos pagalbos brigados medikai diagnozavo jaunuolio mirtį. Ant jo kūno jokių smurto žymių nerasta.

Manoma, kad nepilnamečio mirties priežastimi tapo apsinuodijimas alkoholiu arba jis galėjo užspringti vemdamas. Neatmetama ir narkotikų vartojimo versija. Dėl šio įvykio policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Teigiama, kad tą naktį Žilvinas P. su kelių draugų kompanija išgėrinėjo šalia esančiame Bokštų gatvės 5 name, kurio bute gyvena vienas nepilnametis, dažnai rengiantis triukšmingus vakarėlius.

Kaimynė pasakoja, kad apie pusę šeštos ryto į jos buto duris pasibeldė mergina bei paprašė amoniako – neva vienam iš švenčiančios kompanijos pasidarė bloga. Moteris amoniako neturėjo.

Po pusvalandžio išėjusi į lauką ji pamatė pievelėje šalia elektros pastotės gulintį vaikiną bei šalia jo stovinčius medikus ir policininkus.

Žilvino P. draugai pripažino, kad jis gėrė ne tik vakar naktį, bet ir užvakar dieną. Jų teigimu, ryte jam netikėtai pasidarė bloga. Sugėrovai nepilnametį išvedė į lauką ir paguldė ant žemės, bandė gaivinti darydami dirbtinį kvėpavimą. Kai ant nugaros gulintis Žilvinas ėmė vemti, parvertė ant šono.

Gaivinti 16-metį bandė ir iškviesti medikai, tačiau jų pastangos buvo bevaisės.

Neblaivūs gatvėse aptinkami nepilnamečiai pastaruoju metu yra dažnai uostamiestyje pasitaikantis reiškinys. Praėjusiais metais į Klaipėdos vaikų ligoninę pristatyti 54 alkoholiu apsinuodiję nepilnamečiai, o per penkis šių metų mėnesius – 24.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.