STT skundžiasi lėšų ir darbuotojų trūkumu

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) skundžiasi lėšų ir darbuotojų trūkumu.

Seime pristatydamas STT ataskaitą už praėjusius metus, tarnybos vadovas Povilas Malakauskas tikino, jog efektyviai kovoti su korupcija trukdo objektyvios priežastys – etatinių darbuotojų ir finansavimo stoka.

„Priminsiu, mūsų tarnyboje visoje Lietuvoje dirba tik 214 žmonių. Palyginti su panašiomis operatyvinėmis tarnybomis, mes esame du tris kartus mažesni už jas”, – antradienį Seime pristatydamas ataskaitą sakė STT vadovas.

„Tarnyboje dabar dirba 214 žmonių. Daug tai ar mažai? Aš pateiksiu jums kelis skaičius, kad galėtume palyginti.

Pavyzdžiui, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba – 491, Kultūros ir sporto departamentas – 264, Archyvų departamentas – 512, Operos ir baleto teatras – 617”, – sakė P.Malakauskas.

STT vadovo teigimu, pasiekti gerų rezultatų trukdo ir lėšų stygius – anot jo, tarnyba laikosi tik iš Europos Sąjungos (ES) finansavimo, kuris kasmet mažėja.

„Mes gyvenome, atvirai sakant, tik dėka ES injekcijų. Keli skaičiai. 2004 metais – 1,9 mln. iš ES investicijoms ir tiktai 130 tūkst. iš valstybės biudžeto, 2005 metais – 1,5 mln. iš ES ir tiktai 300 tūkst. iš valstybės biudžeto. Turint galvoje, kad finansavimas iš ES mažėja, bent jau reikėtų kompensuoti tai ir investicijoms daugiau lėšų skirti iš valstybės biudžeto”, – sakė P.Malakauskas.

„Jeigu mes paimsime vėl Operos ir baleto teatrą, jų biudžetas yra toks pat, kaip mūsų. Jeigu paimsime Kūno kultūros ir sporto departamentą, jų biudžetas yra 2,6 karto didesnis už mūsų biudžetą. Aš jau nekalbu apie dideles specialiąsias tarnybas, kurios dirba panašų darbą, kaip mes”, – tęsė STT vadovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.