Favoritė – Brazilija

Pasaulio čempionato finalinis turnyras – jo dalyvių ir futbolo legendų akimis

Futbolo karalius Pele (Brazilija): „Varžybų favoritai – brazilai. Rimčiausi dabartinių čempionų konkurentai – italai ir anglai. Gali blykstelėti ir prancūzai, nes jie norės reabilituotis po fiasko prieš ketverius metus. Juo labiau kad Prancūzijos rinktinėje dar žais futbolo perlai Zidanas ir Trezegė”.

Karlosas Albertas Pareira, Brazilijos rinktinės vyriausiasis treneris: „Vokiečiai yra pagrindiniai pretendentai į pasaulio čempionų titulą. Šios šalies futbolininkų sąskaitoje – septyni planetos pirmenybių finalai. Be to, jie žais namuose ir jaus didelę savo žiūrovų paramą. Mano komandos žaidėjai privalo pamiršti ankstesnius laimėjimus ir kovoti visa jėga, jei nori, kad pasaulio taurė liktų jų rankose”.

Patrikas Vieira, Prancūzijos rinktinės saugas: „Mes galime laimėti šį čempionatą. Nors esame ne favoritai, kaip brazilai, tačiau jaučiamės tvirtai. Komandoje – puiki atmosfera, yra pajėgių naujų žaidėjų. Tikiuosi, kad nesuklupsime”.

Andrejus Ševčenka, Ukrainos rinktinės puolėjas: „Tikslas užimti grupėje pirmąją arba antrąją vietą – mūsų jėgoms”.

Karelas Briukneris, Čekijos rinktinės vyriausiasis treneris: „Futbolas sparčiai progresuoja, todėl sunku prognozuoti, ko laukti iš vienos ar kitos komandos. Neverta iš anksto skirti pergalę pajėgiausiems, nes visko gali būti”.

Michaelis Balakas, Vokietijos rinktinės saugas: „Netikiu savo komandos sėkme. Iš mūsų visada laukiama daug, nes anksčiau iškovota įspūdingų pergalių. Tačiau dabartinė rinktinė – jauna, dauguma žaidėjų neturi tokio lygio varžybų patirties. Anglijos, Brazilijos ar Italijos ekipose – visiškai kitokia situacija”.

Bobis Čarltonas, 1966 m. pasaulio čempionas (Anglija): „Mūsų šalies rinktinė turi galimybių tapti čempione. Komandoje nėra puolėjų pertekliaus, tačiau gynėjų ir saugų grandys – ypač pajėgios. Būtent šių pozicijų žaidėjai turėtų imtis lyderių vaidmens. Man regis, auksą iškovos ta ekipa, kuri sugebės įveikti Braziliją. Tai galėtų būti ir Anglija”.

Zikas, Japonijos rinktinės vyriausiasis treneris: „Jei žaisime savo stiliumi, manau, kad iš F grupės kartu su brazilais pateksime į atkrintamąsias varžybas. Daug ką lems mūsų pirmoji dvikova su australais”.

Karlosas Mora, Ekvadoro rinktinės vartininkas: „Varžybų favoritai – vokiečiai, brazilai, argentiniečiai ir mes. Nemanykite, kad per daug pasitikiu savo komandos galimybėmis. Jūs įsitikinsite – mes daug ką nustebinsime”.

Svenas Goranas Eriksonas, Anglijos rinktinės vyriausiasis treneris: „Svajoju laimėti pasaulio čempionatą. Komandos sudėtis – viena stipriausių per pastaruosius penkerius metus. Jei nepavyks pasiekti viršūnės, aš nesiteisinsiu. Pergalei reikia sėkmės bei išvengti traumų ir kad teisėjų sprendimai būtų nepalankūs varžovams. Būsiu nepatenkintas, jei nepasieksime finalo, net jei žaisime be Veino Runio”.

Džanluidžis Bufonas, Italijos rinktinės vartininkas: „Anglai – vieni rimčiausių pretendentų į futbolo karalių sostą. Jų gretose yra geriausias šiuo metu pasaulyje saugų tandemas – Stivenas Džerardas ir Frenkas Lempardas. Jie gali ir po vieną nulemti žaidimą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.