„Energiją” gali treniruoti olimpinis čempionas

Elektrėnų „Energijos” ledo ritulio komandos vyriausiuoju treneriu tikriausiai taps pasaulio ir olimpinis čempionas rusas Sergejus Svetlovas

Nauju Elektrėnų „Energijos” ledo ritulio komandos vyriausiuoju treneriu gali tapti praeityje garsus Rusijos ledo ritulininkas Sergejus Svetlovas. 45 metų Penzoje gimęs ledo ritulio specialistas nuo 1978 iki 1989 metų žaidė Maskvos „Dinamo” klube, per 375 rungtynes Sovietų Sąjungos aukščiausioje lygoje pelnė 134 įvarčius. 1979, 1980-1983 ir 1985-1988 metais šis dešiniojo krašto puolėjas tapo Sovietų Sąjungos čempionato prizininku. 1985-aisiais Svetlovas debiutavo Sovietų Sąjungos rinktinėje ir iš karto laimėjo pasaulio čempionato „bronzą”. Po metų ledo ritulininkas tapo pasaulio čempionu, o 1987-aisiais kolekciją papildė pasaulio „sidabru”. 1988 metais puolėjas tapo Kalgario olimpinių žaidynių čempionu. 1988-ųjų NHL naujokų biržoje potencialų „Energijos” trenerį 180-uoju numeriu pasirinko Niudžersio „Nets” klubas, tačiau elitinėje pasaulio lygoje puolėjas taip ir nedebiutavo.

Dar derasi dėl sąlygų

1990 metais Svetlovas išvyko į Vokietiją – pasirašė kontraktą su antrosios bundeslygos „Ratingen EC” klubu. 1992-aisiais ši ekipa iškopė į aukščiausiąją Vokietijos lygą, Svetlovas joje sužaidė vieną sezoną ir baigė karjerą. 1996 metais puolėjas ėmėsi trenerio darbo – vadovavo Vokietijos 3 lygos „Landsberg EV” ekipai, vėliau 2001-2004 metais treniravo „Kaufbeuren ESV” ledo ritulininkus. Šią komandą Svetlovas išvedė iš trečiosios lygos į antrąją.

„Dar deramės dėl sutarties sąlygų, bet tikriausiai būtent šis specialistas kitą sezoną vadovaus „Energijai”, – sakė Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Rolandas Bučys.

Svetlovą lietuviams rekomendavo Rusijos ledo ritulio federacijos viceprezidentas Igoris Tuzikas, su kuriuo Bučys buvo susitikęs Rygoje per pasaulio čempionatą.

Į „Energijos” vyriausiuosius trenerius pretendavo ir daugiau užsieniečių. Tarp kelių latvių buvo ir Latvijos jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Olegas Znarokas, tačiau jo reikalaujamų sąlygų elektrėniškiai negalėjo pasiūlyti.

Svetlovas „Energijos” komandoje turėtų pakeisti Dmitrijų Medvedevą, kuris išvyko dirbti į Novy Targo „Podhale/Wojas” (Lenkija) klubą. Medvedevas liks vyriausiuoju Lietuvos rinktinės treneriu.

Žaidėjų migracija

„Energija”, net ir neturėdama vyriausiojo trenerio, toliau komplektuoja komandą kitam sezonui. Į Elektrėnus iš Liepojos „Metalurgs” grįžta gynėjas Rolandas Aliukonis, tokią galimybę svarsto ir Daugpilio klube „Latgale” praeitą sezoną rungtyniavęs puolėjas Dovydas Kulevičius. „Energijos” komandoje tikriausiai žais praeitą sezoną Anglijoje praleidęs Artūras Švedavičius ir į ledo ritulio aikštelę sugrįžti ketinantis Dangyras Rimkus.

Planavo iš „Metalurgs” į Lietuvą grįžti jaunasis Povilas Verenis, bet nusprendė likti Latvijoje. „Metalurgs” ekipą papildys „Energijos” auklėtinis Donatas Kumeliauskas. Praeitą sezoną Liepojoje žaidė dar du lietuviai – puolėjai Darius Pliskauskas ir Darius Lelėnas, tačiau jie į „Metalurgs” negrįš. Pliskauskas nusprendė nevykti su Medvedevu į Lenkiją ir kitą sezoną tikriausiai rungtyniaus Olandijoje kartu su vartininku Arūnu Aleinikovu „Herenveen” klube. Lelėnas dar renkasi iš kelių pasiūlymų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.