Kariuomenės vadas dėl įvykio policijos negaišino

Savaitgalį kelyje Vilnius-Kaunas Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Valdas Tutkus neseniai įsigytu „Honda Shadow” markės motociklu važiuodamas į Palangoje vykusį baikerių judėjimui prijaučiančių kariškių susitikimą padarė avariją ir patyrė nesunkius sužalojimus.

Kaip teigė pats V.Tutkus, incidentas penktadienio vakarą įvyko remontuojamame kelio ruože, kur greitis buvo ribojamas iki septyniasdešimties kilometrų per valandą. Priekyje važiavęs lengvasis automobilis ėmė staigiai stabdyti, o žaibiškai sureagavęs kariškis griebėsi tokių pačių veiksmų, tačiau nesuvaldė motociklo ir krito. Su nedidelėmis pertraukomis jau kelis dešimtmečius motociklą vairuojantis Lietuvos kariuomenės vadas sakė dėvėjęs šalmą, tačiau, nepaisant to, vis tiek patyręs galvos, rankos ir kojos nubrozdinimus.

Aukščiausio rango šalies kariškis patikino, kad daugiau nukentėjusiųjų nelaimės metu nebuvę. Jis tvirtino nekvietęs policijos, nes jokios kitos transporto priemonės į avariją nepakliuvo, o prieš kelias savaites įsigytas „čioperio” tipo motociklas apgadintas labai nesmarkiai. V.Tutkus pridūrė, kad pastarąsias incidento aplinkybes matė bei apie visa tai paliudyti gali jį lydėję keli asmenys.

Lietuvos kariuomenės vadas po patirtos avarijos pats nuvyko į Kauno medicinos universiteto klinikas, kur medikai jam suteikė būtinąją pagalbą ir išleido ambulatoriškai gydytis namuose. Šeštadienį V.Tutkus į Palangą nuvyko automobiliu.

Pirmadienį kariškis papildomai pasitikrino sveikatą medicinos įstaigoje, o iškart po to paėmė nedarbingumo lapelį dešimčiai dienų, per kurias tikisi išsigydyti avarijoje patirtus sužalojimus.

„Kauno dienos” paprašytas pakomentuoti susidariusią situaciją (ar V.Tutkus apie įvykį neturėjo pranešti policijai) Lietuvos Eismo priežiūros tarnybos viršininkas Saulius Skvernelis iš pradžių mėgino išsisukti nuo klausimo sakydamas, kad kol kas jokio oficialaus pranešimo apie įvykį negavęs, o remtis vien tik žiniasklaidos pranešimais neturįs teisės.

Vis dėlto, atsižvelgdamas į situaciją, S.Skvernelis pavadino ją šiek tiek dviprasmiška ir neryžtingai konstatavo, kad tokiu atveju policijos kvietimas lyg ir nėra būtinas: „Jei padaromas bet koks Kelių eismo taisyklių pažeidimas, dėl kurio kyla atitinkamos pasekmės, turi būti pranešta policijai, o jei nieko panašaus neužfiksuojama, tuomet teisėsaugininkai taip pat nereikalingi. Šiuo atveju situacija atrodo šiek tiek dviprasmiška, tačiau vis tik nukentėjo tik pats vairuotojas, o niekam kitam žala nebuvo padaryta”.

Galiausiai Eismo priežiūros tarnybos viršininkas pasakė, kad šiuo įvykiu turėtų susidomėti bei jį ištirti Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnai, kurių prižiūrimoje teritorijoje įvyko nelaimė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.