Verslininkai kviečiami lydėti LR Prezidentą jo valstybinio vizito Edinburge metu

Tarptautiniai prekybos rūmai ICC Lietuva (ICC Lietuva) kartu su partneriais Lietuvoje ir užsienyje organizuoja Lietuvos verslininkų delegaciją, kuri lydės Lietuvos Respublikos Prezidentą, jo vizito į Škotiją (Jungtinė Karalystė) metu. Lietuvos delegacijos vizitas vyks 2006 m. liepos 3 – 5 d. Kviečiame norinčius verslininkus dalyvauti Lietuvos verslininkų delegacijoje.

Škotiją (Jungtinė Karalystė) ir Lietuvą nuo seno sieja istoriniai ryšiai. Tačiau glaudesniam ryšių plėtojimui kaip kliūtį būtų galima įvardinti reguliarių tiesioginių skrydžių nebūvimą. Škotijoje veikiančio Air Development Fund idėja, fondo lėšomis galima būtų paskatinti naujus perspektyvius maršrutus, kokiu galėtų būti ateityje Vilnius – Edinburgas. Perspektyvus galėtų taip pat būti Cultural tourism plėtojimas.

Tarpukario laikotarpyje, diplomatiniai santykiai tarp JK ir Lietuvos buvo užmegzti 1922 m. Tuomet JK buvo ypatingai svarbi Lietuvos prekybos partnerė ir eksporto rinka.

Lietuva neišnaudoja JK ekonominio potencialo. JK svarbą ir potencialą Lietuvos Ekonomikai iliustruoja šie faktai: JK yra 60 mln. gyventojų turinti rinka; JK yra antra didžiausia investuotoja pasaulyje po JAV;Londonas yra turtingiausias ES regionas; Londone savo ofisus turi 375 iš 500 didžiausių pasaulio kompanijų; JK yra viena stabiliausiai ir sparčiausiai augančių G-8 ekonomikų.

Kaip žinia, Škotija yra biotechnologijų ir informacinių technologijų lyderė ES-oje ir visame pasaulyje. Taip pat šioje šalyje gerai išvystyta chemijos pramonė.

LR ambasados Jungtinėje Karalystėje (JK) rekomenduoja vizito metu Lietuvos verslininkų delegacijai pristatyti / atstovauti toliau išvardintas sritis: mokslas ir inovacijos, turizmas, elektronikos pramonė, energetika ir energetinis saugumas, finansai, IT / telekomunikacijos, transportas statybų pramonė, aplinkosauga. Be jau įvardintų sričių, Lietuvos verslininkai turės galimybę pasisemti žinių ir patirties panaudojant ES Struktūrinių fondų lėšas.

Daugiau apie vizitą ir jo sąlygas galima rasti ICC Lietuva internetinėje svetainėje: www.tprl.lt/vizitai (Edinburgas).

Nepriklausomai nuo Jūsų sprendimo dėl dalyvavimo vizite, mums būtų naudinga sulaukti jūsų klausimų, komentarų ir interesų susijusių su darbu Škotijos / Jungtinės Karalystės rinkose, o taip pat dėl bendradarbiavimo su šios šalies verslo atstovais.

Jūsų atsiliepimų, klausimų ir / arba pageidavimų dalyvauti Lietuvos verslo delegacijoje laukiame iki šių metų birželio 10 d. (el. paštu l.gaisrys@tprl.lt, faksu 8 5 2122621 arba tel. 8 5 2121111) ir užpildyti delegacijos dalyvio anketą ICC Lietuva internetiniame puslapyje: www.tprl.lt/vizitai (Edinburgas (Jungtinė Karalystė).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.