Kratos Panevėžyje: įtariamojo kontrabandos laikymu bute pro balkoną išmesti 200 tūkst. Lt

Tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl šiemet Panevėžyje sulaikytos stambios kontrabandinių rūkalų siuntos (kai balandžio pradžioje per dvi dienas mieste buvo sulaikyta 210 dėžių kontrabandinių cigarečių „Saint George Light”), muitinės kriminalistai praėjusią savaitę, birželio 1-2 dienomis, atliko kratas įtariamųjų kontrabandos laikymu gyvenamosiose vietose – Panevėžyje ir jo apylinkėse.

Vienos iš jų metu, įtariamojo I. K. bute dirbę pareigūnai pastebėjo, kaip į balkoną išėjusi I. K. sugyventinė L. G. išmetė į kiemą maišelį. Paėmę minėtą maišelį, muitinės kriminalistai jame aptiko didelę pinigų sumą įvairiomis kupiūromis, iš viso – 235 tūkst. Lt. Įtariama, kad šie pinigai įsigyti nusikalstamu būdu.

Toliau tęsdami kratas, birželio 2 d., MKT pareigūnai patikrino ir L. G. gyvenamąjį namą, esantį Panevėžio rajono Sinkonių kaime. Jame muitinės kriminalistai rado dvi dėžes nelegalių rūkalų „Saint George” su rusiškomis banderolėmis, taip pat kelioliką butelių, įtariama, nelegalaus alkoholio.

I. K. buvo sulaikytas dar birželio 1-ąją, birželio 2 d. Panevėžio miesto apylinkės teismas leido jį suimti mėnesiui.

MKT pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 1992 str. 1 dalį – Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis.

MKT pareigūnai šiemet jau keletą kartų smogė Panevėžio cigarečių kontrabandos organizatoriams. Daugiausia kontrabandinių rūkalų – 232 dėžės (116 tūkst. pakelių) buvo sulaikyta balandžio mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.