A.Sabonio žvaigždė spindėjo Taline

Gyvoji krepšinio legenda „Kalev” ir „Real” veteranų mače savo žaidimu nustelbė visus krepšininkus

Arvydas Sabonis, nors ir palikęs didžiąją krepšinio areną, vėl kėlė pasigėrėjimą savo žaidimu. Šeštadienį, stebint 7 tūkstančiams žiūrovų, Talino „Saku Suurhallis” arenoje žaidė „Kalev’91” ir Madrido „Real” veteranų komandos. 41 metų A.Sabonis atstovavo „Real” komandai, kurioje žaidė tris sezonus, o 1995 metais kartu su ja tapo Eurolygos nugalėtoju.

Mačą 84:77 (49:37) laimėjo „Kalev” veteranai.

A.Sabonis, pastaruoju metu krepšinį žaisdavęs tik savo malonumui į vieną krepšį, Taline demonstravo aukštąjį krepšinio pilotažą. Juvelyriniai kamuolio perdavimai, puiki kova dėl kamuolio ir 15 pelnytų taškų per 22 minutes kėlė visų žiūrovų susižavėjimą.

Talino ekipai 22 taškus pelnė Aivaras Kusma, 21 – Andrusas Nagelis, 15 – Gertas Kulamiajė.

Rungtynės, kurias inicijavo ir kuriose taip pat žaidė buvę „Kalev” krepšininkai Titas Sokas ir Heinas Endenas, surengtos neatsitiktinai. Lygiai prieš penkiolika metų Talino „Kalev” ekipa triumfavo Sovietų Sąjungos čempionate ir tapo paskutine auksine šių pirmenybių komanda. Būtent tų metų „Kalev” ir metė iššūkį karališkajam „Real” klubui.

„Kalev’91” ekipai, be minėtų žaidėjų, taip pat atstovavo Raunas Pehka, Aivaras Tuomistė, Indrekas Ruma, Margusas Metsakas, Sergejus Babenka, Marekas Normetsas, Aleksandras Karavajevas, Ivopas Saksakulmas, Džordžas Džeksonas ir Martinas Mursepas.

„Real” garbę kartu su A.Saboniu gynė Chosė Migelis Antunesas, Chosė Biriukovas, Visentė Paniagua, Pedras Rodrigesas, Chosė Beiranas, Chosė Luisas Diasas, Mikhailas Mikahilovas, Lorensas Sansas, Toninas Lorentė, Chema Fernandesas, Chuanas Karlosas Barosas, Santis Abadas ir Enrikė Vilalobosas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.