Nelaimė viena nevaikšto

Penktadienio pavakarę Kaune užregistruoti du skaudūs eismo įvykiai, per kuriuos nukentėjusiems nepilnamečiams prireikė skubios Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) Vaikų intensyvios terapijos bei reanimacijos skyriaus specialistų pagalbos. Vienas patyrusiųjų sunkias traumas – vyresnysis antroko, kuriam bendramoksliai gegužės 12-ąją Aleksote surengė šiurpią egzekuciją, brolis.

Devintokas partrenktas Veiverių gatvės pėsčiųjų perėjoje ties „Sabina”, jam skubant su rože rankoje į draugės gimtadienį. Penkiolikametis pateko po antrąja eismo juosta Garliavos pusėn skubėjusiu automobiliu „Ford Transit”. Pastarąjį vairavęs penkiasdešimt penkerių metų M.Riomerio gatvės gyventojas tikina, kad paauglys išbėgo prieš pat jo automobilį.

Kaip dienraščiui pasakojo penkiolikamečio mama, kad užsidirbtų pinigų gimtadienio dovanai, sūnus tądien slaptai nuo jos padėjo kaimynystėje gyvenantiems senukams sukrauti anglis. Į gimtadienį jis vėlavo ir buvo išvargęs.

Partrenktas automobilio paauglys patyrė atvirus abiejų vieno blauzdikaulio kaulų lūžius. Į KMUK penkiolikametis atvežtas smarkiai nukraujavęs.

Vaikų reanimacijos specialistai papildomai konstatavo, kad jų pacientas patyrė ir kaklo slankstelių traumą. Ši ir lėmė, į kurį skyrių perkelti paauglį šeštadienį iš reanimacijos. Penkiolikametis pateko pas tuos pačius neurochirurgijos specialistus, kurie gydė ir bendramokslių nuskriaustą jo antroką brolį.

Tą pačią penktadienio pavakarę į KMUK Vaikų intensyvios terapijos ir reanimacijos skyrių atvežta ir aštuonmetė, sunkiai sužalota savo namo, Savanorių prospekto 278 A, kieme. Mergaitės, kuriai sulaužyta koja bei įtarti vidaus organų pažeidimai, sužalojimo aplinkybės neaiškios. Pirminiais duomenimis, ją kieme partrenkė kol kas nenustatytas automobilis.

Pasak šio įvykio liudytojų – mažamečių nukentėjusiosios kiemo draugų, automobilio vairuotojas nuvažiavo Gaižiūnų gatvės link net nesustojęs. Iš pastarųjų, atbėgusių uždususių į mergaitės namus, aštuonmetės namiškiai ir sužinojo apie nelaimę.

Viliamasi, kad šios apie penktą valandą dienos įvykusios nelaimės aplinkybes galėjo matyti ir kas nors iš vyresniųjų. Galinčius padėti tyrimui ar ieškant bėglio, prašoma skambinti šiais Kauno eismo priežiūros tarnybos telefonais: budėtojams – 30 32 00 arba tyrėjai – 30 32 48 ar (8-603) 96212.

Redakcijos žiniomis, ir nežinomojo sužalota aštuonmetė šeštadienį iš reanimacijos jau perkelta į bendrąjį skyrių, tačiau, kiek jai dar reikės gydytis KMUK, neaišku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.