Paskui V.Uspaskichą – vėl KGB šleifas

Ne kartą įtartam galimais ryšiais su Rusijos specialiosiomis tarnybomis Darbo partijos įkūrėjui Viktorui Uspaskichui šių įtarimų nesiseka atsikratyti. Atvirkščiai – savo veiksmais jis juos dar labiau sustiprina.

Rusijoje aplankiusi savo patroną ir į Lietuvą grįžusi „darbietė” Loreta Graužinienė, kuri šiuo metu, kai savo veiklą suspendavo V.Uspaskichas, laikinai eina Darbo partijos pirmininko pareigas, pranešė ir apie „krūvą pasirašytų įvairių dokumentų, sutarčių ir įgaliojimų”.

Jos teigimu, V.Uspaskichas pasirašė sutartį ir su advokatais, ginsiančiais Darbo partiją, kurios finansavimo aplinkybes tiria Generalinės prokuratūros ir valstybės saugumo pareigūnai. Vienas tokių advokatų – Valdemaras Bužinskas.

Šis dešimt metų advokato veikla užsiimantis vilnietis – buvęs kadrinis KGB karininkais. 1982 m. baigęs mokslus Vilniaus universiteto Teisės fakultete, jis buvo pašauktas į sovietinę kariuomenę. Po tarnybos V.Bužinskas buvo priimtas į darbą KGB ir, šaltinių teigimu, kurį laiką dirbo slaptuoju KGB darbuotoju Maskvoje, tuometėje Ostankino televizijoje.

Lietuvoje kilus nepriklausomybės atkūrimo judėjimui, jis buvo pasiųstas į Vilnių, kur KGB padalinyje dirbo oficialiai. Po tragiškų sausio įvykių 1991 metais V.Bužinskas kartu su grupe KGB karininkų paliko byrančią ir faktiškai jokios įtakos Lietuvoje neturinčią įstaigą.

V.Uspaskichas ir anksčiau nevengė afišuoti viešų kontaktų su buvusiais KGB karininkais. Būdamas ūkio ministras, tarnybinės komandiruotės į Maskvą metu jis susitiko su Rusijos federalinės turizmo agentūros vadovu Vladimiru Stržalkovskiu. KGB papulkininkis V.Stržalkovskis kuravo turistų bei komandiruojamų dirbti į Suomiją asmenų srautus. V.Uspaskichas sovietiniais metais buvo išsiųstas dirbti į Suomiją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Paskui V.Uspaskichą – vėl KGB šleifas"

  1. Bratka

    Gerai dirba.Sujaukė partiečių galvas ir viską, gaudo aukso žuveles dėl savęs.

  2. Vladas

    Gerai veikia .Daug ką sujaukė ir gaudo auksines žuveles.Sau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.