Vestuvės – be garsių svečių

Šeštadienį Ukmergės rajono civilinės metrikacijos skyriuje aukso žiedus sumainė prieštaringos reputacijos Santarvės fondo įkūrėjas Julius Kazėnas ir šio fondo vaikų mados ir teatro studijos vadovė Rasa Žurauskienė.

Ukmergėje šios vestuvės sulaukė didelio susidomėjimo. 53 metų J.Kazėno išrinktoji – 14 metų jaunesnė jo pusbrolio duktė.

R.Žurauskienė, kurios mergautinė pavardė yra Kazėnaitė, pasirinko vyro pavardę bei tapo Kazėniene. Abiem ši santuoka yra antroji.

Sutuoktinius į Ukmergės civilinės metrikacijos skyrių atlydėjo didelė palyda – dešimt pabrolių bei pamergių porų, vaikų mados ir teatro studijos auklėtiniai.

Tarp jų buvo ir R.Žurauskienės 19-metis sūnus Arnoldas ir 14-metė duktė Karolina iš pirmosios santuokos.

Vestuvėse dalyvavo ir jau suaugusios J.Kazėno dukterys Akvilina bei Justina.

Atvyko tik pusė kviestųjų

Į Kurėnų užeigoje surengtą vietinių vadinamą amžiaus vestuvių pokylį jaunavedžiai buvo pakvietę daugiau kaip du šimtus svečių.

Tarp pakviestųjų – rajono įstaigų ir bendrovių vadovai, verslininkai, politikai, užsienio ambasadų darbuotojai, Seimo nariai, Santarvės fondo laureatai.

Tačiau pasveikinti sutuoktinių atvyko tik pusė lauktų svečių.

Tarp jų nebuvo nei žinomos televizijos laidų vedėjos Editos Mildažytės, nei Seimo narių Loretos Graužinienės, Juliaus Veselkos.

Ukmergiškių porą Santarvės fondo laureatė, žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė pasveikino telegrama.

Vyras įklimpo į bylas

Nuo 1994 metų veikiančios visuomeninės labdaros organizacijos – Santarvės fondo – steigėjas ir vadovas J.Kazėnas jau kurį laiką mina teismų slenksčius.

Panevėžio apygardos teisme jis yra teisiamas dėl beveik 130 tūkstančių litų pasisavinimo, taip pat aplaidaus fondo buhalterijos tvarkymo.

Jeigu J.Kazėnui pareikšti kaltinimai pasitvirtintų, jam grėstų laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.

J.Kazėnas Ukmergės apylinkės teisme bylinėjasi su savo vilniečiu broliu, kuris yra pareiškęs pretenzijas į dalį jų tėvams priklausiusio namo Ukmergėje.

J.Kazėnas su naująja žmona šiame name gyvena ir jį remontuoja.

Tame pačiame teisme yra nagrinėjamas ir J.Kazėno pateiktas ieškinys dėl lėšų iššvaistymo buvusiai Santarvės fondo direktorei Linai Sukackienei.

Norėjo priminti skolas

Finansines pretenzijas J.Kazėnui yra pareiškusi ir Mokesčių inspekcija, „Sodra”.

Bendra šių civilinių ieškinių suma siekia keliasdešimt tūkstančių litų.

„Sodros” Ukmergės skyriaus vadovas Vytautas Pupšys norėjo su savo darbuotojais šeštadienį ateiti prie Civilinės metrikacijos skyriaus ir priminti J.Kazėnui apie puspenkto tūkstančio litų skolą.

„Juliau, ar užmiršai? Ukmergė tau – ne Panevėžys ir ne Joniškis”, „Jaunoji, kam tu su ubagu susidedi?” – V.Pupšys tokiais plakatais ketino sutikti jaunuosius.

Tačiau vėliau apsigalvojo – nenorėjo sugadinti jiems šventės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.