Dėl pabėgimo iš areštinės – „dovanos” policininkams

Darbo neteko du neblaivūs avarijas sukėlę uostamiesčio policijos pareigūnai. Nelinksmai likimas ištiko ir dešimt Tauragės rajono PK pareigūnų – jie nubausti dėl dviejų suimtųjų pabėgimo iš areštinės.

Klaipėdos miesto VPK Vidaus tyrimų grupei atlikus tyrimą iš darbo atleisti du pareigūnai, kurie, būdami neblaivūs, sukėlė avarijas: patrulis Simonas Klumbys ir tyrėjas Vaidotas Lečas.

Gegužės 15-ąją Jūrininkų prospekte, ties Šilutės plentu, Švėkšnoje gyvenantis 27 metų Klaipėdos miesto VPK Patrulių rinktinės vyresnysis patrulis S. Klumbys nesuvaldė nuosavo automobilio „Opel Astra” ir atsitrenkė į kelio darbus žyminčią nukreipiamąją gairelę. Po smūgio opelis dar trenkėsi į „Volkswagen Golf”.

Atostogaujančiam S. Klumbiui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Avarijoje sužalotas kartu važiavęs neblaivus Krašto apsaugos ministerijos seržantas.

Prieš savaitę iki šio įvykio neblaivus avariją sukėlė ir miesto VPK Kriminalinių nusikaltimų tyrimų skyriaus tyrėjas 35 metų V. Lečas. Jis ne tarnybos metu nuosavu automobiliu „Renault Espace” miesto centre taranavo kitą automobilį.

3-iajame PK dirbusiam V. Lečui buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,54 promilės.

Švelnesnių sankcijų sulaukė Tauragės rajono PK, kuriame dėl dviejų įtariamųjų pabėgimo iš areštinės buvo atliekamas tarnybinis patikrinimas, pareigūnai.

Pasak komisariato viršininko Algirdo Meiženio, šis pirmas areštinės istorijoje ir, tikimasi, paskutinis, pabėgimas įvertintas visu griežtumu.

„Dėl šio įvykio įvertinome dešimties komisariato darbuotojų veiklą. Griežčiausiai nubaustas areštuotuosius prižiūrėjęs postinis – jam pažemintas laipsnis. Iš vyresniojo policininko jis tapo policininku. Griežti papeikimai skirti Operatyvaus valdymo, Viešosios tvarkos skyrių ir areštinės vadovams. Keturi pareigūnai sulaukė pastabų, du – papeikimų”, – sakė A. Meiženis.

Vasario 12-ąją iš Tauragės policijos areštinės pabėgo vos prieš keletą dienų teismo nuosprendžio už nepilnamečio išprievartavimą sulaukęs 17-metis Tomas Zaleckis bei dėl plėšimo suimtas Darius Vaičys (gim. 1983 m.).

Į areštinės kiemą pasivaikščioti išvesti jaunuoliai paspruko nuo juos prižiūrėjusio postinio Gintauto Poškos.

Manoma, jog būtent dėl šio pareigūno aplaidumo areštantai sugebėjo atsidaryti aptvarą, patekti ant areštinės stogo ir pasprukti nuo jo nušokus į kaimyninių daugiabučių namų kiemą.

Tiesa, laisvė bėgliams pasirodė nesanti labai svarbi – netrukus Joniškės kaimo apylinkėse esančiuose soduose, nuo Tauragės nutolusiuose per keletą kilometrų, buvo sulaikytas T. Zaleckis. Įkalbėtas artimųjų bėglys pats nurodė pareigūnams savo buvimo vietą.

Vėliau į areštinę grįžo ir D. Vaičys – jis irgi pats pasidavė policininkams, greičiausiai supratęs, kad nepavyks pasprukti iš pareigūnų blokuoto miesto.

Dėl incidento buvo pradėtas ne tik ikiteisminis tyrimas, bet ir tarnybinis patikrinimas. A. Meiženis tuoj po įvykio pripažino, jog jo pavaldiniai padarė pažeidimų.

Pareigūnai tyrė nuo pareigų nušalinto postinio G. Poškos veiksmus – kodėl jis pasivaikščioti išvestus areštantus prižiūrėjo vienas, nors tai prieštarauja instrukcijoms.

Ikiteisminis tyrimas dėl pabėgimo vis dar atliekamas. Už jį D. Vaičiui ir T. Zaleckiui gresia iki trejų metų nelaisvės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.