Rankininkams – dvi nugalėtojų taurės

Panevėžio vyrų rankinio komandos „Viking Malt” pėdomis puikiai žengia miesto jaunieji rankininkai – 2005-2006 metų sezono finiše iškovojo dvi prestižines taures

Nugalėjo visus varžovus

Praėjusį savaitgalį trenerio Valdemaro Burbos 14-mečiai (gimę 1992 m.) Kūno kultūros ir sporto centro (KKSC) sportininkai triumfavo Utenoje – jie iškovojo Lietuvos vaikų rankinio pirmenybių nugalėtojų ir praeityje garsaus rankinio meistro Romualdo Jansono atminimo taures.

Rankininkų treneris V.Burba PB džiaugėsi, kad jaunieji sportininkai, įkvėpti šiųmetės miesto reprezentacinės vyrų rankinio ekipos sėkmės, taip pat sugebėjo laimėti savo amžiaus pirmenybių nugalėtojų titulą.

Utenoje vykusiose finalinėse čempionato varžybose susikovė keturios komandos. Mūsų miesto rankininkų varžovės buvo vietos, Šiaulių ir Molėtų komandos. Pirmąją varžybų dieną V.Burbos auklėtiniai 34:20 sutriuškino bendraamžius iš Šiaulių. Kitą dieną panevėžiečiai susitiko su finalo varžybų šeimininkų septintuku. Permainingos ir įtemptos rungtynės baigėsi minimalia Panevėžio KKSC rankininkų pergale – 23:22. Paskutinę turnyro dieną nieko nelemiančioje dvikovoje Panevėžio sportininkai 27:23 įveikė varžovus iš Molėtų krašto ir laimėjo ne tik didžiąją pirmenybių taurę, bet ir pereinamąjį R.Jansono prizą.

Geriausiu Panevėžio ekipos žaidėju pripažintas 20 įvarčių per trejas rungtynes pelnęs Evaldas Vėta. Beje, daugiausia įvarčių – 21 – pelnė Karolis Steponavičius. Prie pergalės 15-a įvarčių prisidėjo Marius Laurinavičius. 12 kartų į varžovų vartus įmetė Egidijus Narakas. Pasak V.Burbos, puikiai žaidė ir vartininkas Tomas Tilius bei aikštės žaidėjai Giedrius Šulskis, Tomas Kuprinskas bei Mindaugas Barzdenis. Be minėtų rankininkų, taures iškovojo Osvaldas Lukavičius, Lukas Bartusevičius, Dominykas Labanavičius, Laurynas Vaitkus, Dovydas Lukoševičius, Robertas Gervė ir Ernestas Skrickas.

aržybų rėmėjai finalo dalyviams buvo itin dosnūs. Nugalėtojais tapusiems panevėžiečiams buvo įteikti sportiniai krepšiai. Jie taip pat galėjo paskanauti įvairių gardumynų.

Sūnūs įsteigė taurę

Prieš septynerius metus žinomas Lietuvoje rankinio teisėjas Tadas Jansonas kartu su broliu nusprendė įsteigti taurę jauniesiems rankininkams savo tėčiui Romualdui atminti. Brolių idėją palaikė Lietuvos moksleivių kūno kultūros ir sporto centras, jis pasiūlė rengti vienos amžiaus grupės varžybas. Šiais metais rankinio aikštelėse varžėsi 14-15 metų Lietuvos moksleiviai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Rankininkams – dvi nugalėtojų taurės"

  1. Ramunė

    Na varžybų rėmėjai tikrai dosnus, jei nugalėtojams buvo įteikti sportiniai krepšiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.