Džiazo festivalį lydi keisti ženklai

Vakar Klaipėdos teatro aikštėje buvo pradėta montuoti XIII Klaipėdos džiazo festivalio scena ir rėmėjų ložė. Tris dienas truksianti džiazo šventė prasideda jau rytoj.

Neoficiali XIII Klaipėdos pilies džiazo festivalio pradžia jau įvyko vakar Baroti galerijoje. Čia buvo atidaryta Vlado Straupo fotografijų paroda „Džiazas tarnybiniam naudojimui…” Nuotraukose atskleisti džiazo fiestos užkulisiai, jo organizatorių rūpesčiai, džiaugsmas ir nuovargis. Ši paroda – tarsi atlygis daug metų miniai žmonių šventę dovanojantiems entuziastams.

Pirmą kartą pirmajame festivalio renginyje nedalyvavo Klaipėdos pilies džiazo festivalio įkvėpėjas, jo siela Vytautas Grubliauskas-Kongas.

„Keisti ženklai lydi tryliktąjį festivalį: organizuojant jo spaudos konferenciją, užsiliepsnojo Smiltynės miškas, o parodos atidarymo dieną griuvo Vyriausybė. Tačiau Vyriausybės, koalicijos formuojasi ir byra, o džiazas išlieka visada, nes tai yra tikra vertybė”, – vakar telefonu iš Vilniaus sakė trimitininko pašaukimą ir politiko darbą derinantis V. Grubliauskas.

Tikėkimės, kad keisti ženklai nesutrukdys šiandien į Klaipėdą atvykti pirmiesiems džiazo festivalio dalyviams, grosiantiems penktadienio koncerte. Palangos oro uoste apie 15 val. turėtų nusileisti pernai publikos simpatijų prizą pelnęs fleitininkas Ronaldas Snidersas (Ronald Snijders) ir jo grupė, šiemet papildyta temperamentingais atlikėjais iš Venesuelos.

Šiandien į Klaipėdą iš Austrijos atvyksta ir „No Limit Jazz Quartet” bei kolektyvas „Ytre Suloens Jass-Ensemble” iš Norvegijos. Atlikėjai iš Izraelio „Yuval Ron & Residents of the Future” atskris rytoj ryte į Rygą, iš kur juos pasiims organizatoriai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.