„AMD Live!”, „Intel ViiV” – na, ir kas!

Truputį užtrukusi išleisti atsaką į „Intel ViiV” namų pramogų sistemų platformą, AMD šiandien turėtų pateikti savą šių sistemų versiją – „AMD Live!”. O kas iš to?

Apskritai „AMD Live!” ir „Intel ViiV” – tai reikalavimų rinkinys, kuriuos turi tenkinti šiuolaikinis namų pramogų centro kompiuteris. Jis turi sugebėti atkurti muziką ir didelės raiškos vaizdo įrašus, turėti ryšį su internetu ir pan. Kadangi abiejų gamintojų siūlomos sistemos turėtų pakeisti įprastus muzikos centrus ar vaizdo grotuvus, jos turi veikti tyliai, t.y. šiose sistemose turi būti rengiami mažai energijos eikvojantys procesoriai.

Remiantis atnaujintais AMD reikalavimais, su „AMD Live!” suderinamas asmeninis kompiuteris turi turėti 4800+ ar spartesnį dviejų branduolių AMD Athlon 64 X2 procesorių (65W TDP), vaizdo posistemį, suderinamą su HDMI/HDCP turinio apsaugos technologijomis bei DX9 funkcijomis, ne mažiau nei 1 GB operatyviosios atmintinės, SATA diskinių kaupiklių sąsają, leidžiančią sudaryti RAID 1/0 diskų masyvus, šešių kanalų garso posistemį, turintį skaitmeninę SP/DIF sąsają, šešias USB 2.0 ir bent vieną „FireWire sąsajas, 1 Gbps spartos laidinio tinklo sąsają ir galimybę įdiegti bevielio tinklo sąsają. Reikalavimuose taip pat minimas mažas kompiuterio korpusas ir skleidžiamas triukšmas, tačiau konkrečių skaičių nepateikiama.

„Intel ViiV” namų pramogų centras apibūdinamas kiek miglotai. Kompanijos reikalavimuose minimas tik D, „Core Duo” ar „Extreme Edition” serijų „Intel Pentium”, „Intel Express” lustų rinkinys, šešių kanalų „Intel High-Definition Audio” posistemis bei „Intel” tinklo sąsajos. Kai kurie analitikai pastebi, kad vartotojai, paskubėję nusipirkti „Intell ViiV” sistemą, susizgribo vietoj išskirtinio kompiuterio gavę niekuo neišsiskiriantį namų kompiuterį.

Tiesą pasakius, AMD siūloma sistema taip pat nėra labai išskirtinė. Net ir tokios kompanijų pabrėžiamos savybės kaip „Away Mode” ar „Instant On/Off” yra tik patobulinti energijos taupymo bei kompiuterio budėjimo režimai. Jūsų turbūt nestebina, kad nedirbant kompiuteriu jis gali išjungti vaizduoklį ir veikti toliau? Na, o „Windows XP Media Center Edition” numatytas „Away Mode” režimas gali išjungti klaviatūrą, pelę ar dar kurį nors tuo metu nereikalingą „AMD Live!” kompiuterio įrenginį. „Intel ViiV” pabrėžiama „Instant On/Off” funkcija – tai ne kas kita, kaip patobulintos „Stanby/Suspend” ir „Hibernate” funkcijos, jau seniai naudojamos daugumos nešiojamųjų kompiuterių savininkų bei namų kompiuterių vartotojų.

Siūlomos platformos išskiria nebent AMD bei „Intel” partnerių siūlomomis paslaugomis „AMD Live!” bei „Intel ViiV” kompiuterių vartotojams bei garantuotu patikrintos įrangos veikimu. Kita vertus, kas draudžia vartotojui, kurio kompiuteris nepažymėtas spalvingu „AMD Live!” ar „Intel ViiV” lipduku, pačiam užsisakyti „Movielink”, „Yahoo MusicMatch” bei kitų kompanijų paslaugas? Juolab kad „Windows XP Media Center Edition” galima įsigyti ir perkant įprastą kompiuterį. Taigi kompanijų reklamos skyrių darbuotojams teks dar gerokai pasukti galvas, kad įtikintų labiau pažengusius vartotojus pirkti būtent šias sistemas, o ne šiaip kompiuterius su „AMD” ar „Intel” procesoriumi. Na, o paprasti pirkėjai, kaip ir anksčiau, pirks tai, kas garsiausiai reklamuojama parduotuvėje šalia jų namų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.