Nusikalstamo pasaulio veteranas nusitaikė į draudikus

Praeityje vienu žinomiausių uostamiesčio mašinvagių vadintas veikėjas nevengia ir kitos rūšies veiklos. Įtariama, kad policijai seniai žinomas klaipėdietis bandė pasipelnyti ketindamas apgauti draudimo bendroves ir gauti neteisėtas išmokas.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo į areštinę uždarytas 31 metų Pietinės gatvės gyventojas Vitalijus Mereckis. Įtariama, kad jis policijai pateikė neteisingą informaciją apie savo automobilio apgadinimą, taip norėdamas iš draudimo bendrovės gauti didesnę išmoką.

V. Mereckis kovo 5-ąją policijai pranešė, jog tądien rado įskeltą automobilio „Mercedes-Benz” galinį stiklą. Nustatyta, jog mašinos stiklas buvo įskeltas anksčiau.

Praėjusių metų gruodį V. Mereckis buvo nuteistas lygtinai už nusikalstamu būdu gauto turto įgijimą ir realizavimą.

Be to, pernai balandį Klaipėdos policija tyrė galimo sukčiavimo atvejį, kuriame taip pat figūravo V. Mereckis. Manyta, kad tąkart du vyrai, apgaule siekdami gauti draudimo išmoką, inscenizavo avariją.

Įtarta, kad 2004-ųjų metų lapkričio 30-ąją Naujakiemio gatvės 9 namo kieme tuomet 24 metų Andrius Kiudys kartu su V. Mereckiu inscenizavo eismo įvykį. Ši avarija buvo oficialiai užregistruota policijoje, tad vėliau „nukentėjusysis” kreipėsi į draudimo bendrovę ir gavo išmoką dėl neva patirtos žalos.

Abu klaipėdiečiai miesto teisėsaugininkų sieti su mašinvagiais. V. Mereckis net vadintas vienu žymiausių šio „verslo” atstovų uostamiestyje.

Pernai vasarį jis įkliuvo, kai iš saugomos stovėjimo aikštelės Minijos gatvėje buvo pavogtas 1998 metų laidos „Volkswagen Passat” su tranzitiniais numeriais. Tąkart patirtą žalą jo savininkas įvertino 20 tūkst. litų.

Šį nusikaltimą tirti ėmęsi Klaipėdos VPK Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai tos pačios dienos vakarą Šilutės plento gale esančiame garažų kooperatyve „Naftininkas” rado pavogtąjį folksvageną ir sulaikė jo vagyste įtariamą 20-metį Debreceno gatvės gyventoją Aivarą Laukaitį.

Netrukus savo namo Naujakiemio gatvėje laiptinėje sulaikytas ir šiuo nusikaltimu įtartas V. Mereckis.

Ypač dažnai V. Mereckio pavardė minėta 1999 metais. Tąkart jis ne tik buvo sulaikytas dėl mikroautobuso vagystės, o jo automobilyje rasti mašinų spynelėms laužti skirti raktų ruošiniai, bet ir sulaukė teismo įpareigojimų. Juos pažeidusiam klaipėdiečiui buvo skirta 3 000 litų bauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.