Moteris – kaip upė

Stiprioji ir gražioji lytys skiriasi ne tik kūno sandara

Psichologai teigia, kad vyrai tiksliai formuluoja savo gyvenimo tikslus ir požiūrį į aplinkinį pasaulį, todėl jų psichiką galima palyginti su stipria vandens srove. Ta srovė gali pjaustyti metalą, tačiau suskaidyta į kelias dalis netenka jėgos.

Moters psichika panaši į upę, kuri neskubėdama teka savo vaga. Ji neturi tokios griaunamosios jėgos, kaip koncentruota srovė, tačiau ilgainiui gali pakeisti krantų kontūrus, nugludinti akmenis. Būna atvejų, kai upė užtvindo ir pakrančių kaimus.

Moteris lėtai įsibėgėja ir negali sustoti iškart. Jos reakcija į pokyčius atsilieka, nes galingai upei sunku greitai pakeisti kryptį. Ji ją keičia tik tuomet, kai nėra kitos išeities. Tačiau tuomet ją sustabdyti jau labai sunku. Teks laukti, kol bangos nurims. Vyras į netikėtumus reaguos greičiau ir tikslingiau, tačiau jei jam nepavyks, greičiau neteks jėgų.

Didžiojoje Britanijoje išanalizavus eismo įvykių statistiką, nustatyta, kad moterys vairuoja labiau paisydamos eismo taisyklių ir kelio ženklų. Jos atsargesnės ir rečiau viršija greitį, tačiau blogiau reaguoja į nenumatytas situacijas kelyje.

Vyrai vairuoja agresyviau. Jie dažniau varžosi, kurio automobilis galingesnis, ir dažniau pažeidžia taisykles. Tačiau, iškilus avarinei situacijai, vyrai į ją sureaguoja greičiau ir teisingiau.

Moteris ne visuomet tikra dėl savo pasirinkimo. Be to, ji gali paklausti, ko vyras pageidautų vakarienei ir iškart po to – kodėl jis niekuomet nesako jai komplimentų. Vyrui toks šokinėjimas atrodo labai nelogiškas.

Kai vyrai ilgai asistuoja moteriai, ji pamažu įsijaučia ir ima jam simpatizuoti, net jei iš pradžių buvo visiškai abejinga. Vyrui simpatiją pajusti reikėjo kur kas mažiau laiko. Jei jų santykiai nesusiklosto, moteris dar ilgai išgyvens. Vyras įsimyli greitai, tačiau greitai ir nusivilia, jei moteris neatitinka jo lūkesčių. Beviltiška nustatinėti, kuris – vyras ar moteris – yra geresnis ir kuriam iš jų gyventi lengviau. Akivaizdu viena: vienas be kito jie retai būna laimingi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Psichologija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.