Žalgiriečiai pasidavė atostogų malonumams

P.Jankūnas daugiausia laiko praleidžia gamtoje, o V.Ginevičius – prižiūrėdamas savo pirmagimį sūnų

Dauguma Kauno „Žalgirio” krepšininkų jau antrą savaitę mėgaujasi atostogomis ir kuria ateities planus. Gyvenimu be kamuolio bene labiausiai džiaugiasi Paulius Jankūnas ir Vidas Ginevičius, kurie praėjusiais metais turėjo vos kelias laisvas dienas.

P.Jankūnas pasinėrė į žvejybos malonumus, o vieno mėnesio sūnų auginantis V.Ginevičius – į šeimyninius rūpesčius.

Skausmai jau baigia išnykti

Kol kas nei P.Jankūnas, nei V.Ginevičius, nesportuojantys nuo paskutiniųjų LKL finalo rungtynių, dar nesijaučia pasiilgę kamuolio ir visiškai nenori sportuoti.

22 metų 203 cm ūgio P.Jankūnas pagaliau gali daug laiko skirti žvejybai. Vakar su draugais jis važiavo gaudyti karšių.

„Sunku patikėti, kad antrą savaitę nieko nereikia veikti. Beveik kiekvieną dieną stengiuosi išvažiuoti kur nors į gamtą, kad mintys nuo krepšinio pailsėtų. Tik reikia prisižiūrėti, nes nustojus sportuoti kūnas iškart sureagavo – pradėjo didėti, – juokėsi P.Jankūnas ir čia pat pridūrė: – Šiaip tai neramu, kad per tas atostogas bėdos neprisidaryčiau, nes svoris iš tiesų auga. Bet visi skausmai jau baigia išnykti”.

Nors Lietuvoje orai nelepina, puolėjas nežada vykti atostogauti į šiltus kraštus: „Man gerai ir Lietuvoje, į užsienį netraukia”.

P.Jankūnas suskaičiavo, kad normalesnių atostogų neturėjo nuo 16 metų, o pernai atostogavo tik tris ar keturias dienas. Dabar jis žada ilsėtis iki pat antrosios Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos, kuri prasidės birželio 25 dieną. Gali būti, kad atostogų planus pakoreguos ir NBA naujokų birža, nes puolėjas yra pateikęs paraišką joje dalyvauti.

„Dar nežinau, ar tikrai joje dalyvausiu. Šie metai man paskutiniai, kai galiu dalyvauti naujokų biržoje. Jeigu nutarsiu išbandyti savo galimybes, tuomet sportuoti galbūt pradėsiu truputį anksčiau”, – svarstė P.Jankūnas.

Jaučiasi persisotinęs krepšiniu

„Dvi savaites atostogų turėjau lygiai prieš metus. Po to visą vasarą atstovavau Lietuvos rinktinei, grįžęs iš Europos čempionato iškart pradėjau pasirengimą su „Žalgiriu”. Užpernai irgi visa vasara prabėgo be atostogų, nes rengėmės olimpiadai. Tad krepšiniu buvau persisotinęs. Dabar reikia pailsėti nuo krepšinio, kad jo pasiilgčiau, kad nejausčiau ne tik fizinio, bet ir psichologinio nuovargio”, – kalbėjo 28 metų 194 cm ūgio V.Ginevičius.

Jam šiek tiek nerimo kelia tai, kad yra įtrauktas į pirmąją Lietuvos rinktinės kandidatų treniruočių stovyklą, į kurią kviečiami tik jauni žaidėjai.

„Galbūt įsivėlė klaida, „Žalgirio” vadovai žadėjo išsiaiškinti. Bet tikrai nemanau, kad man reikėtų vykti į stovyklą, kurioje dalyvaus 19-20 metų žaidėjai”, – stebėjosi V.Ginevičius.

Trikdo mintys apie ateitį

V.Ginevičius per atostogas negali miegoti kiek nori – jo dienotvarkę koreguoja prieš mėnesį gimęs sūnus Domas. Tad žalgirietis daugiausia laiko leidžia namuose, padėdamas žmonai Agnei jį prižiūrėti.

„Sūnus labai greitai auga, jau į vežimėlio krepšį netelpa, pusę rūbelių išaugo”, – juokėsi krepšininkas.

Tačiau V.Ginevičius neslepia, kad visiškai atsipalaiduoti neleidžia mintys dėl kito sezono.

„Didžiausias galvos skausmas – kur žaisiu rudenį. Norėčiau likti „Žalgirio” komandoje, su klubo vadovais kalbėjomės, bet kol kas nieko nenutarėme. Labiausiai norėčiau ilgesnio, nors dvejų metų kontrakto, kad jausčiau didesnį stabilumą gyvenime. Kiekvieno sezono pabaigoje prasideda įtampa galvojant, kur reikės žaisti kitais metais”, – sakė gynėjas.

Jis tikisi, kad į Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą birželio pabaigoje vyks jau turėdamas naują sutartį.

„Galbūt būtų galima rizikuoti ir į rinktinę vykti be kontrakto, tikintis, kad vėliau jį pasirašysiu palankesnėmis sąlygomis. Tačiau aš labiau vertinu ramybę, todėl norėčiau kuo greičiau išspręsti visus galvosūkius”, – sakė V.Ginevičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.