Virtinių formuotoja neteko rankos

Savaitgalį Aleksote įsikūrusioje UAB „Liūtukas ir Co”, garsėjančioje savo šaldytų koldūnų produkcija, įvyko nelaimė, kokios Kaune jau nebuvo nuo tragedijos „Karigėje” laikų.

Vienai darbuotojai iki peties nutraukta dešinioji ranka.

Įvykio aplinkybes tiria Kauno policija bei Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyrius. Pastarojo inspektoriai vakar dar negalėjo nieko pasakyti – dar nebuvo apsilankę prieš pusantros paros įvykusios nelaimės vietoje.

Policija, kaip ir tragedijos „Karigėje” atveju, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl darbų saugos ir sveikatos apsaugos reikalavimų pažeidimo. Jeigu paaiškėtų, kad nelaimė įvyko dėl darbdavio, pažeidusio įstatymus, kaltės, jam grėstų teisės dirbti tam tikrą darbą atėmimas, arba bauda iki 6 250 litų, arba laisvės apribojimas, arba areštas nuo dešimties iki keturiasdešimt penkių parų.

UAB „Liūtukas ir Co” direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Kundrotas dienraščiui pasakojo, kad nelaimė, kokios per dvylika bendrovės egzistavimo metų dar nėra buvę, įvyko šeštadienį, apie antrą dienos – kai iki pamainos pabaigos tebuvo likę apie penkiolika minučių.

Nukentėjusioji – virtinių formuotoja Dana Zailskienė. Be dešinės rankos likusi nelaimėlė turi du vaikus, kurie, bendradarbių duomenimis, – jau suaugę.

Nelaimė įvyko, formuotojai bevalant tešlos maišyklę. Pastaroji nebuvo išjungta iš elektros tinklo.

V.Kundroto teigimu, tai padaryti, savo saugumo sumetimais, privalėjo pati formuotoja. Pagal darbų saugos instrukciją, niekas, pasak pašnekovo, neprivalėjo kontroliuoti, kaip ji šios laikosi.

Manoma, kad tragedija įvyko formuotojai bandant pasukti ranka volą: šis įsijungė.

Nelaimės metu D.Zailskienė nebuvo patalpoje viena. Tačiau ranką nutraukusią maišyklę išjungė ne bendradarbiai, dirbę prie gretimų stalų. Šoko ištikta, tai sugebėjo padaryti ji pati.

Teigiama, kad greitosios pagalbos medikai buvo nelaimės vietoje jau po aštuonių minučių. Dar už dešimties minučių, suleidus nuskausminamuosius, netekusioji rankos su lašine jau buvo vežama į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK).

Greitosios medikai neslepia negalėję atsistebėti nelaimėlės stiprumu: „Patyrusi tokią traumą, ji nebuvo praradusi sąmonės ir net sugebėjo smulkiai papasakoti viską, ką darė”.

Viliantis stebuklo, kartu su nukentėjusiąja į KMUK nuvežtos ir jos nutrauktos rankos liekanos. Deja, konstatuota, kad situacija – pati nepalankiausia replantacijai. Pažeidus peties sąnaryje esančius didžiuosius kraujagyslių ir nervų rezginius, ji tapo neįmanoma.

Sekmadienį, bendradarbių žiniomis, nelaimėlė jau buvo perkelta į bendrąjį skyrių. Tačiau ir vakar, bendraujant su ja, dar jautėsi patirto šoko padariniai.

„Mes tikrai nepaliksime nukentėjusiosios, išdirbusios mūsų kolektyve apie penkerius metus, vienos nelaimėje, – vakar tikino V.Kundrotas. – Direktorė jau galvoja, kokį kitą darbą mūsų bendrovėje jai pasiūlyti, kai pasveiks”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "Virtinių formuotoja neteko rankos"

  1. botas

    reikia nusipirkti guminius batus.

  2. Sausra

    Man labai patinka N.Šulijos jumoras. 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.