Vasarą mieste veiks šeši vaikų darželiai

Tai, kad vasarą uždaroma dauguma darželių, vieni tėvai vertina neigiamai ir yra įsitikinę, jog vaikai patiria stresą, o suaugusieji nelabai pasitiki nepažįstamomis auklėtojomis. Kiti tėvai mano, kad jų atžaloms, tam tikram laikui patekusioms į svetimą darželį, yra neblogas būdas pratintis prie naujos aplinkos. Šiemet mieste veiks šeši vaikų lopšeliai-darželiai. Juos turėtų lankyti apie tūkstantį mažųjų panevėžiečių.

Panevėžio švietimo skyriaus ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vyresnioji specialistė Zita Satkauskienė teigė, kad dėl vaikų, norinčių lankyti darželius vasarą, problemų neturėtų kilti.

Vasaros atostogų darželiai bus uždaryti nuo liepos 1-osios. Z.Satkauskienės teigimu, veiks šeši darželiai. Miesto centre vaikus bus galima vesti į „Vaivorykštę”, „Vaikystę” ir „Dobilą”. Pastaruosiuose dviejuose darželiuose veiks ir savaitinės grupės.

Kniaudiškių gatvės rajone veiks „Diemedžio” ir Parko gatvėje esantis „Riešutėlio” darželiai. Šiaurinės miesto dalies gyventojai atžalas galės vesti į Vilties gatvėje įsikūrusį Kastyčio Ramanausko lopšelį-darželį.

Pasak Z.Satkauskienės, kasmet vasarą į darželius tėvai pageidauja vesti apie tūkstantį vaikų. Norintys tai daryti ir šiemet tėvai turėtų parašyti prašymą vaikų darželio direktoriui bei nurodyti laikotarpį, kada jų atžalos lankys darželį. Po birželio 10-osios bus įvertinti gauti prašymai ir nuspręsta, ar reikės papildomų grupių.

Z.Satkauskienė paneigė, kad tėvams vasarą nebūtų kur palikti vaikų. Prisiminusi pernykštę situaciją vyresnioji specialistė teigė, jog iš pradžių buvo gauta 1200 prašymų, o realiai darželius vasarą lankė tik apie 900 vaikų, vėliau jų sumažėjo iki 700.

Uždaryti daugumą darželių vasarą tenka todėl, kad pedagogams priklauo 56 kalendorinės dienos atostogų. Taip pat pustuščių darželių laikyti neracionalu. Beje, vasarą dirbantys darželiai turi galimybę sutaupyti į pagalbą kviesdamiesi dirbti Panevėžio kolegijos studentus, kuriems reikia atlikti praktiką.

Be to, Z.Satkauskienės teigimu, ateityje yra planų padidinti mokesčius už vaikų maitinimą darželiuose.

„Du litai vaiko pietums – nerealu. Maistas brangsta, o mokesčiai darželiuose nesikeitė jau nuo 2001-ųjų. Reikėtų juos padidinti bent dešimčia procentų. Šią vasarą mokesčiai dar nesikeis”, – teigė vyresnioji Švietimo skyriaus specialistė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.