Socialliberalai siūlo sugriežtinti mobiliųjų telefonų supirkimo tvarką

Naujosios Sąjungos (socialliberalų) Panevėžio skyrius vakar surengtoje spaudos konferencijoje pristatė siūlomą naują įstatymo pataisą dėl mobiliųjų telefonų supirkimo bei supažindino su „Aitvarų šventės”, skirtos Vaikų gynimo dienai, programa

Per 2005 metus vien Panevėžio mieste registruota 490 nusikaltimų, susijusių su judriojo ryšio telefono aparatais. Šis nusikaltimų proporcingai daugėja ir visoje šalyje. Todėl Naujosios Sąjungos (socialliberalų) Panevėžio skyriaus Teisėtvarkos komitetas siūlo inicijuoti pataisą, t.y. sugriežtinti bei nustatyti naudotų judriųjų telefonų aparatų bei jų dalių supirkimo tvarką bei taisykles.

Pasak NS Panevėžio skyriaus Teisėtvarkos komiteto pirmininko Rimanto Narkūno, supirkti telefono aparatus turėtų tik juridiniai asmenys, turintys mobiliojo ryšio operatorių licencijas.

„Mes padarėme tokią išvadą, kad naudotus telefono aparatus reikėtų leisti supirkti tik licencijas turintiems mobiliojo ryšio operatoriams. Tai būtų gerokai patikimiau”, – teigė R.Narkūnas.

Taip pat minėtoje įstatymo pataisoje siūloma uždrausti mobiliųjų telefonų aparatų bei jų dalių supirkimą iš nepilnamečių asmenų, be tapatybės liudijančio asmens dokumento bei be identifikacinio telefono aparato IMEI numerio.

Siūloma uždrausti ir naudotų mobiliųjų telefonų supirkimą turgavietėse.

Ši įstatymo pataisa, anot NS Panevėžio skyriaus pirmininko pavaduotojos Zitos Kukuraitienės, yra perduota ir NS frakcijos vadovui Artūrui Paulauskui.

Į dangų paleis 1000 aitvarų

Spaudos konferencijoje NS Panevėžio skyriaus atstovai taip pat pristatė birželio 1-ąją – Vaikų gynimo dieną – organizuojamą „Aitvarų šventę”.

Šventės, kuri vyks Smėlynės gatvėje esančiame stadione, metu į dangų pakils daugiau kaip tūkstantis aitvarų. Pasak Z.Kukuraitienės, visi norintys gali atsinešti ir pačių pasidarytus aitvarus, o tiems, kurie neturės, aitvarus dovanos NS.

„Tai bus išties labai gražus reginys, kurio metu bus galima pasigrožėti į dangų kylančiais aitvarais”, – tikino NS Panevėžio skyriaus pirmininko pavaduotoja.

Aitvarai į NS būstinę bus atvežti jau kitos savaitės pradžioje.

Aplankys vaikų namus

Taip pat Vaikų gynimo dieną miesto Tarybos narys socialliberalas Vidas Balakauskas kartu su baikeriais lankysis Panevėžio abilitacinio ugdymo centre, Pasvalio ir Joniškėlio vaikų globos namuose.

O jau rytoj, šeštadienį, Naujoji Sąjunga organizuoja krepšinio varžybas, kuriose dalyvaus socialinės rizikos grupės vaikai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.