Seimo nariui – akistata su kitokiu gyvenimu

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Raimondas Šukys savo kailiu patyrė, kuo gali baigtis bandymas padėti žmogui ir ko galima tikėtis iš teisėsaugos pareigūnų.

Šeštadienio vakarą Seimo narys vedžiojo savo labradorų veislės šunį Vilniaus Užupio rajono pakraštyje.

Aukštaičių gatvėje, netoli naujosios turgavietės, išgirdęs moters pagalbos šauksmą politikas puolė į pagalbą.

Pribėgęs jis pamatė „Audi 100” automobilį. Šaukdama iš jo bandė išsiveržti moteris, tačiau augalotas vyriškis ją įtraukė atgal ir užtrenkė dureles.

Liepė dingti per dvi minutes

Automobilyje, be raudančios jaunos moters, ant galinės sėdynės sėdėjo išsigandęs maždaug dvejų metų berniukas, o prie vairo sklaidėsi vyriškis.

Moteris šaukė, jog jos neišleidžia iš automobilio, ir prašė padėti.

Tačiau agresyviai nusiteikęs vairuotojas paliepė R.Šukiui nešdintis: „Čia mano vaikas ir mano asmeniniai reikalai. Dink iš čia per dvi minutes”!

Politikui – smūgis į veidą

„Niekur aš nedingsiu, kol nepaaiškinsite, kas čia vyksta ir neišleisite moters”, – R.Šukys nepabūgo grasinimų.

Tada vyriškis iššoko iš mašinos ir smogė politikui į veidą. Supratęs, su kuo susidūrė, R.Šukys pareiškė, kad tuoj iškvies policiją.

Parlamentaras neturėjo mobiliojo telefono, tad bandė stabdyti pro šalį važiuojantį automobilį.

Tačiau jame sėdintys du jaunuoliai atkirto, kad neturi telefono, todėl negali iškviesti policijos. Jie uždarė langą ir nulėkė.

„Eik iš čia, nes tuoj tave ir tavo šunį įmesiu į Vilnią!” – smurtautojas puolė stumdyti R.Šukio.

„Paėjęs į šalį ėmiau svarstyti, ką daryti? Nenorėjau palikti moters likimo valiai, tačiau ir galynėtis su jos vyriškiu buvo beprasmiška, nes mūsų svorio kategorijos labai skirtingos.

Netoliese išvydęs geltoną taksi automobilį, nusprendžiau, kad jo vairuotojas man tikrai padės”, – pasakojo R.Šukys.

Taksistas atsisakė padėti

Tačiau knygą skaitančio taksisto nesujaudino R.Šukio istorija apie skriaudžiamą ir bejėgę moterį bei jo sumušimą.

Užuot pats tuoj pat paskambinęs policijai, vairuotojas pradėjo derybas su operatore.

Ši atsisakė iškviesti policijos ekipažą, nors R.Šukys ir prisistatė esąs Seimo narys.

Kol parlamentaras derėjosi su taksistu, privažiavo ir muštynes sukėlęs vyras.

Kai šis vėl ėmė šaukti ant R.Šukio, taksistas spustelėjo akceleratorių ir nuvažiavo.

Tuomet smurtautojas vėl puolė stumdyti ir kumščiuoti R.Šukio.

Politiko labradoras negalėjo nustygti vietoje, urzgė ir vos nenutraukė pavadėlio, tačiau šeimininko užpuoliko nenuvijo.

„Ką padarysi, labradoras yra labradoras. Ko gero, reikėjo įsigyti vilkšunį, bet juk norėjau, kad vaikai turėtų ramų, draugišką šunį”, – pasakojo apie savo augintinį parlamentaras.

Grasino apskųsti prokurorui

Supratęs, kad dabar privalo tik pats ieškoti pagalbos, R.Šukys nuskubėjo namo pasiimti telefono ir paskambino į Bendrosios pagalbos centrą.

Kai politikas iš namų sugrįžo į muštynių vietą, policijos ekipažas jau buvo atvažiavęs, o užpuolikas sėdėjo savo automobilyje.

Kai policininkai bandė išsiaiškinti, kas įvyko, smurtautojas pradėjo iš pareigūnų reikalauti parodyti tarnybinius pažymėjimus ir kamantinėjo, ko jie iš viso atvažiavo.

R.Šukį nustebino mandagus policininkų elgesys. Užuot sutramdę vėl pradėjusį siautėti užpuoliką, jie ramiai klausėsi rusiškų keiksmažodžių bei grasinimų.

„Tas mušeika šaukė padarysiąs viską, kad atvažiavę policininkai būtų atleisti iš darbo.

Jis tvirtino, jog su manimi ir pareigūnais susidoroti padėsiąs kažkoks jo bičiulis Aleknavičius, dirbantis Generalinėje prokuratūroje, ir reikalavo tuoj pat jam paskambinti”, – incidentą vakar prisiminė R.Šukys.

Po tokių užpuoliko pareiškimų vienas iš dviejų atvykusių policininkų pradėjo su juo derybas – pasivedė į šalį ir apie kažką kalbėjosi.

Kai R.Šukys bandė aiškinti, jog, užuot vedus derybas su įtariamuoju, reikėtų visiems važiuoti į policijos komisariatą, pareigūnai paliepė jam nereplikuoti ir jų neauklėti.

Nuskriaustoji staiga dingo

Moteris, kurią R.Šukys bandė išgelbėti, patvirtino policininkams, kad šaukėsi pagalbos, tačiau rašyti paaiškinimą atsisakė.

Pasiėmusi vaiką ji išlipusi iš automobilio ir nuėjo. Policininkai net neužsirašė jos pavardės arba gyvenamosios vietos.

Kai parlamentaras ėmė prašyti, kad būtų bent užfiksuota nuskriaustosios pavardė, policininkai patarė jam dėl to nesijaudinti.

Smurtautojas sukūrė versiją

Netrukus pareigūnai patys įsitikino, kad prokuroro draugu prisistatęs vyras yra agresyvus – jis vėl paleido į darbą kumščius.

Tik tada policininkai uždėjo jam antrankius ir nuvežė į Vilniaus 3-iąjį policijos komisariatą.

Čia R.Šukys parašė pareiškimą dėl incidento, o užpuolikas tuoj pat sukūrė save pateisinančią versiją – esą jis parlamentarą sumušęs dėl to, kad šis ant jo užsiundęs savo šunį.

Nustebino žmonių abejingumas

Iš policijos komisariato R.Šukys nuvyko į Vilniaus greitosios pagalbos ligoninę. Čia medikai nustatė jam veido sumušimą bei išdavė pažymą.

Šiandien Seimo narys ketina apsilankyti ir pas teismo medicinos ekspertus.

„Aš sugebėsiu apsiginti ir baigsiu šią bylą iki galo.

Nieko tokio, kad kurį laiką teks pavaikščioti su pamėlusiu paakiu bei sutinusia burna.

Tačiau, ko gero, šios nelemtos istorijos nepamiršiu visą gyvenimą. Savo kailiu patyriau, kokia ciniška ir abejinga svetimo nelaimei yra mūsų visuomenė.

Pro šalį važiavę jaunuoliai pabūgo išlipti ir kartu su manimi užstoti skriaudžiamą moterį, o taksistas bei jo operatorė nesugebėjo net į policiją paskambinti.

Nesuprantamas man ir policininkų elgesys. Bet gal jie su tokiu pažeminimu susiduria kasdien”, – pasakojo apie išgyvenimus R.Šukys.

Jam taip pat pasirodė keista, jog policininkai net neapžiūrėjo užpuoliko automobilio ir kaip liudininkės neatvežė į komisariatą nuskriaustos moters.

Be to, teisėsaugininkai dar bandė parlamentarui aiškinti, kad incidentas tik buitinis, veido sumušimai nedideli, todėl jis galėtų su užpuoliku išsiaiškinti privačiai.

„To daryti tikrai neketinu. Taip pat, kiek žinau, mano gintos moters atsisakymas rašyti pareiškimą policijai nėra pagrindas jos neapklausti”, – įsitikinęs R.Šukys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Seimo nariui – akistata su kitokiu gyvenimu"

  1. žem

    vo ir patyrei įstatymų kūrėjau kokioj šaly mes gyvename,tai yra sukūrėte.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.