LRT tarybos vadovai nesikeis

Dešimčia iš dvylikos balsų Romas Pakalnis yra perrinktas antrajai trejų metų LRT tarybos pirmininko kadencijai. Jo pavaduotoja, kaip ir pirmojoje kadencijoje, bus Diana Vilytė. Už ją taip pat balsavo dauguma Nacionalinio transliuotojo aukščiausiosios valdymo institucijos narių.

Pasak R. Pakalnio, pagrindiniai Tarybos uždaviniai šioje kadencijoje nesikeis. Tai laidų kokybės priežiūra ir Nacionalinio transliuotojo finansavimas.

LRT tarybą sudaro dvylika narių – garsių visuomenės, mokslo ir kultūros asmenybių. Keturis iš jų deleguoja LR prezidentas, keturis – Seimas (du nariai skiriami iš opozicinių frakcijų pasiūlytų kandidatų) ir dar tiek pat – visuomeninės organizacijos.

65-erių metų R. Pakalnis – Botanikos instituto Kraštovaizdžio ekologijos laboratorijos vadovas. Jį į LRT tarybą skyrė Lietuvos švietimo taryba. D. Vilytė, kurią į LRT tarybą delegavo prezidentas V. Adamkus, vadovauja Atviros Lietuvos fondui. Be jų, Tarybą sudaro Vytautas Ališauskas, Gytis Lukšas, Marcelijus Martinaitis, Rimvydas Valatka, Romas Sakadolskis, Adolfas Laimutis Telksnys, Gediminas Ilgūnas, Saulius Vosylius, Valentinas Milaknis ir Edmundas Ganusauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.