8 problemos, kurių galima išvengti

1. Kojų nuospaudos. Prieš einant pasivaikščioti arba apsimovus naujus batus, pėdas ir užpakalinę kulkšnies pusę patartina patepti riebiu kremu arba užsiklijuoti pleistrą.

2. Dantų ėduonis. Visus saldžius gazuotus gėrimus patartina gerti per šiaudelį. Šiuose gėrimuose yra daug cukraus, kuris kenkia dantims. Kai geriate per šiaudelį, skystis iškart patenka į gerklę, nėra kontakto su dantimis.

3. Insultas. Jei kiekvieną dieną valgysite šviežias morkas ir bananus, galite maždaug 40 proc. sumažinti „apopleksinio smūgio” riziką. Beta karotinas ir kalis, esantys šiuose produktuose, trukdo susiformuoti aterosklerozės plokštelėms arterijų sienelėse.

4. Pagirios. Vakarėlyje išgėrėte per daug alkoholio!.. Ant duonos riekės užsitepkite sviesto bei medaus ir suvalgykite prieš miegą.

5. Anemija. Pavasarį daugelis pajunta nuovargį. Tai pirmi požymiai vadinamosios avitaminozės. Dažniausiai pavasarį sumažėja kraujyje hemoglobino, todėl patartina daugiau valgyti vištų ir žąsų kepenų. Folinė rūgštis, esanti šiuose produktuose, padidina hemoglobino kiekį.

6. Cholesteriolio perteklius. Dietologai mano, kad patys žmonės natūraliu būdu gali šiek tiek sumažinti nereikalingą cholesterolį. Tereikia vakarienei suvalgyti skiltelę česnako, ir cholesterolio sumažės beveik 10 proc.

7. Akmenys inkstuose. Kiekvieną dieną išgerkite 8 stiklines vandens. Jis ištirpdo druskų perteklių ir pašalina iš organizmo „akmenis formuojančius” mineralus.

8. Pirmadienis – sunki diena. Kad ši diena nebūtų tokia sunki, per ilgai nesivoliokite lovoje šeštadieniais ir sekmadieniais ir nesutrikdykite savo biologinio laikrodžio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.