Mamoms su vežimėliais – kliūtys

Į kai kurias Klaipėdos įstaigas sudėtinga patekti su vežimėliais, nes į jas veda tik statūs laiptai.

Mažą vaiką auginanti Loreta Greičiuvienė skundėsi, kad sunkiai įveikiamų stačių laiptų yra netgi vaikų poliklinikose, o ką jau kalbėti apie valdiškas įstaigas.

Šią savaitę mamai teko kreiptis į Klaipėdos savivaldybę ir toje pačioje gatvėje esantį Visuomenės sveikatos centrą. Nebuvo kam palikti mažo vaiko, jį mama pasiėmė su savimi.

Mama tikėjosi, kad su vežimėliu lengvai pateks į savivaldybę, nes čia yra ir specialus įėjimas su nuolydžiu neįgaliesiems. Bet šio įėjimo durys buvo užrakintos. Vežimėlį teko stumti pro tam nepritaikytą pagrindinį savivaldybės įėjimą. Gatvėje palikti vaiko nesinorėjo.

Savivaldybėje neįgaliesiems skirtas įėjimas visada rakinamas.

Ūkio tarnybos specialistė Janina Zabitienė sakė, kad durys visada atrakinamos, paskambinus greta esančiu skambučiu.

Tačiau neaišku, ar mamai su vaikišku vežimėliu būtų leista pasinaudoti neįgaliesiems skirtu liftu. J.Zabitienė abejojo, ar jis tam tinkamas. Liftu ne visada gali pasinaudoti ir neįgalieji, nes jis stringa.

Ne mažiau sudėtinga su vežimėliu buvo patekti ir į Klaipėdos visuomenės sveikatos centrą.

„Dėl paslaugos, kurios man reikėjo, centre buvusi gydytoja Irena Jocienė liepė nueiti į buhalteriją antrame aukšte. Kai paklausiau, ar čia nėra lifto, ji pašaipiai atsakė, kad pirmąsyk sulaukia tokio klausimo”, – prisiminė L.Greičiuvienė.

Gydytoja I.Jocienė „Klaipėdai” teigė, kad ne tik ją, bet ir kitus lankytojus nustebino lifto įsigeidusi mama. „Nesame biurokratinė įstaiga, neįgalieji pas mus nesilanko, tad lifto neprivalome įrengti. Mama galėjo pasikelti į buhalteriją, trumpam palikusi vaiką apačioje. Juk per tiek laiko jam nebūtų nieko atsitikę”, – aiškino I.Jocienė.

Sunkiai įveikiami laiptai yra ir Klaipėdos vaikų ligoninės konsultacinėje poliklinikoje. Laikinai einantis Klaipėdos vaikų ligoninės konsultacinės poliklinikos vedėjo pareigas gydytojas Pavelas Škrutas sutiko, kad tokie skundai pagrįsti, tačiau teigė, kad sunku ką nors pakeisti.

Gydytojas sakė, kad dabar gydymo įstaigai reikalingesnė gera gydymo įranga, o ne liftas.

Iškeldinti poliklinikos į kitą pastatą nevertėtų. Poliklinika, pasak P.Škruto, yra strategiškai geroje vietoje – greta Vaikų ligoninės, o tai svarbiau, nei liftas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.